Vele Bergschenhoekse kinderen hebben weer heel wat meters gelopen voor het goede doel.
Vele Bergschenhoekse kinderen hebben weer heel wat meters gelopen voor het goede doel.

BESOS-loop haalt geld op voor Bangladesh

Algemeen 127 keer gelezen

Bergschenhoek – Sommige kinderen konden niet wachten tot de BESOS-loop weer eens zou plaatsvinden, maar vorige week woensdag was het dan eindelijk zover: tijdens deze 32e editie lopen er zo’n 530 leerlingen van bijna alle basisscholen uit Bergschenhoek mee met de jaarlijkse sponsorloop om geld in te zamelen voor ontwikkelingslanden.

Het weer doet zijn uiterste best en de sfeer is uitstekend: vaders en moeders al dan niet in sportkleding stimuleren hun kinderen zoveel mogelijk rondjes te lopen en langs de kant staan opa, oma’s, ouders, juffen en andere belangstellenden om alle kinderen aan te moedigen. Na ieder rondje van 900 meter halen de kinderen een stempel bij het kraampje van hun school. Langs de route staan tafels waar je wat te drinken of een kleine versnapering kunt krijgen, want dat is wel nodig als je zo’n inspanning levert. “Het is grappig om te zien hoe sommige kinderen er vol voor gaan en met bezwete koppies zo hard rennen als ze kunnen, terwijl anderen gezellig hand in hand met elkaar lopen te kletsen”, aldus één van de toeschouwers. “Maar uiteindelijk komen die er ook.” Na afloop krijgen alle deelnemertjes een welverdiend ijsje en een medaille. “Die gaat bij mijn verzameling”, zegt een vijfjarig meisje dat zojuist acht rondjes heeft gelopen. “Ik vind het leuk om voor een goed doel te lopen omdat je daarmee andere kindjes kunt helpen. Maar het allerleukst vind ik eigenlijk toch wel dat je een medaille en een ijsje krijgt!”

Stichting PhySCI
Dit jaar is het goede doel Stichting PhySCI. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap in Bangladesh. Voor de meeste kinderen is dit een eerste kans op aandacht, respect, zorg, therapie en ontwikkeling. Het voornaamste doel is kennisoverdracht zodat Bengaalse werkers en moeders leren zorg te geven aan hun kinderen, oefeningen met hen doen en hen zoveel mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. “Naar verwachting halen we ruim 10.000 euro op”, vertelt bestuurslid Astrid Loomans.

“Er zijn ook twee mensen van Stichting PhySCI aanwezig en die zijn ontzettend enthousiast: ze zijn onder de indruk van de hoeveelheid kinderen die meedoen en waarderen het enorm dat we dit doen. Met zo’n bedrag kunnen ze zoveel doen. Dat de kinderen daar met een rolstoel gewoon naar school kunnen maakt echt een heel groot verschil. Kinderen zetten hier hun beste beentje voor om de kinderen daar een stapje vooruit te helpen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant