Afbeelding

Buiten AED geplaatst in Molenwijk in Bergschenhoek

Algemeen

Een aantal bewoners uit de Molenwijk heeft het initiatief genomen om een buiten AED in de wijk te krijgen die 24/7 beschikbaar is. De AED is inmiddels geplaatst. De bewoner van Poldermolen 28 heeft zijn buitengevel hiervoor beschikbaar gesteld. Het initiatief is zeer positief ontvangen in de wijk.

Voor dit initiatief is een subsidieaanvraag bij de gemeente ingediend voor een bijdrage vanuit het ZEIL fonds. Deze subsidie is toegekend. ZEIL staat voor Zorg voor Elkaar In Lansingerland. Dit fonds is bedoeld voor activiteiten en nieuwe initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de onderlinge betrokkenheid en leefbaarheid. In 2017 waren vanuit het fonds nog middelen beschikbaar die als impuls eenmalig ingezet worden voor de aanschaf van AED’s.

HartveiligWonen
HartveiligWonen zet zich met hart en ziel in voor minder sterfgevallen door hartstilstanden. Hoe gezond of sportief je ook leeft, een hartstilstand kan iedereen treffen. Jong of oud, leeftijd speelt geen rol. Hulp binnen 6 minuten is dan van levensbelang. Hier zijn veel AED’s en burgerhulpverleners voor nodig. Een groot aantal AED’s bevind zich binnen bij winkels, bedrijven en verenigingen. Deze zijn alleen beschikbaar tijdens de openingstijden. De komst van de buiten AED in de Molenwijk is een stap in de goede richting naar de 6 minuten dekking.

Aanmelden HartveiligWonen
Om binnen 6 minuten te reanimeren zijn er nog veel burgerhulpverleners nodig die kunnen reanimeren of dit willen leren. En die kunnen en willen uitrukken als er in hun buurt iemand een hartstilstand krijgt. Wees er voor elkaar als hulp in nood van levensbelang is en meld je aan bij HartVeilig Wonen. Informatie hierover is te vinden op www.hartveiligwonen.nl.

Cursus
Hoe u een AED goed en veilig kan gebruiken leert u in een cursus. Zo’n cursus bestaat uit 2 keer 2 uur les. Na het volgen van deze cursus krijgt u een erkend certificaat uitgereikt. De kosten bedragen 50 euro per persoon. Deze kosten zijn bij een aantal zorgverzekeraars te declareren. Vanuit de Molenwijk zijn er tot nu toe 35 aanmeldingen binnen gekomen voor deze cursus.
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant