Afbeelding

Lansingerland is Marktplaats Handelshoofdstad 2017 van Zuid-Holland

Algemeen

De gemeente Lansingerland is opnieuw uitgeroepen tot de handelshoofdstad van Zuid-Holland. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten.

Maar liefst 33% van de Lansingerlanders handelden in de afgelopen elf maanden via Marktplaats. Daarmee zijn zij op het platform de actiefste handelaren van de provincie en mogen zij, voor de tweede keer, een jaar lang de titel handelshoofdstad 2017 van Zuid-Holland dragen. In 2015 was Zoetermeer nog handelshoofdstad.

Het is het elfde jaar dat Marktplaats de handelsactiviteit in kaart brengt en daarbij de handelshoofdsteden uitroept. Om dat te berekenen heeft de handelssite gekeken naar hoeveel accounts er in iedere gemeente de afgelopen elf maanden actief zijn geweest, ten opzichte van het aantal inwoners.

De meest aangeboden producten in de Zuid-Hollandse handelshoofdstad waren borduren & borduurmachines, schoenen en interieur.

Top 3 handelshoofdsteden Zuid-Holland
Lansingerland (33%)
Hendrik-Ido-Ambacht (33%)
Brielle (33%)

Landelijke handelshoofdstad en handelsprovincie 2017
Baarle-Nassau (Noord-Brabant) is uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland. Landelijk gezien is daar het grootste deel van de inwoners (41%) actief op Marktplaats. Het duo Thijs en Joep, op YouTube beter bekend als de Bucket Boys, trokken eropuit om de meest opvallende Marktplaatshandelaar van Baarle-Nassau te vinden. Bekijk het filmpje om te ontdekken wie dat is.

Ook bekijkt Marktplaats in welke provincie het meest wordt gehandeld. De provincie Zuid-Holland staat in de landelijke ranglijst op de twaalfde en laatste plaats. In Flevoland wordt het meeste gehandeld, gevolgd door Zeeland op de tweede plek. Drenthe vult de derde plaats in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 6 minuten geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 3 uur geleden
Foto: Martijn Mastenbroek
Veel fietsendiefstallen in Lansingerland: 260 aangiften in 2023 Algemeen 4 uur geleden
Piet blijft uiteraard wel schilderen!
Kunstenaar Piet Kouwenhoven stopt met zijn schilderlessen Algemeen 5 uur geleden
De verduurzaming van het zwembad stuit op een praktische belemmering: het netcongestieprobleem.
Verduurzaming De Windas moeilijker dan gedacht Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer Zakelijk 17 apr, 15:24

Uit de krant