Michiel Muis (derde van rechts) voert de D66-kieslijst aan.
Michiel Muis (derde van rechts) voert de D66-kieslijst aan.

D66 heeft lijst compleet

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - D66 Lansingerland had Michiel Muis al als lijsttrekker aangewezen, en nu is ook de rest van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 bekend. Een lijst waar nieuw talent wordt afgewisseld met ervaren krachten. “Ik ben ontzettend trots dat de leden weer een ijzersterke lijst hebben gekozen,” zegt lijsttrekker Michiel Muis. Hij zit sinds 2010 in de raad en is manager communicatie bij woningcorporatie Staedion. “Ik sta voor een transparante, constructieve politiek, met meer invloed van inwoners, goed onderwijs en duurzame groei”, stelt hij.

Nummer twee is ook een zittend raadslid, te weten Ineke den Heijer. Sinds 2014 is zij raadslid en werkzaam als programmamanager bij de provincie Zuid-Holland. Zij zet zich graag in op het gebied van duurzaamheid en burgerinitiatieven.

Ook Erik Jonker, de nummer drie, zit al in de raad. Hij werkt op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij wil zo veel mogelijk inwoners betrekken bij beleid en meer inspraak organiseren. De nummer vier is ook een bekende naam: wethouder Jeroen Heuvelink.

De eerste nieuwkomer is Brecht Weerheijm op plek vijf, met 19 jaar ook meteen de jongste kandidaat op de lijst. Weerheijm is opgegroeid in Lansingerland en studeert bestuurskunde. Eddy van Amersfoorth is sinds 2014 duo-raadslid. Eva Heijblom is nieuw op de lijst en is directeur bij CAK in Den Haag. Ronald van der Stad, Jordy Oord en Sander Vermeulen completeren de top tien. Lijstduwer wordt André Hendrikse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

High Angle View Of A Businessperson Stopping Colorful Dominoes From Falling On Desk
Bijeenkomsten valpreventie Algemeen 11 minuten geleden
Er zijn nog te veel mensen die de weg naar Veilig Thuis niet weten te vinden.
Nieuwe regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling veelvuldig besproken Algemeen 2 uur geleden
De meiden van groep 5 en 6 van OBS Groenehoek hadden er zin in!
Veel animo voor schoolvoetbaltoernooi Algemeen 5 uur geleden
In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 23 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 19 apr, 11:44

Uit de krant