Wethouder Albert Abee: 'We willen de doorstroming op gang helpen.'
Wethouder Albert Abee: 'We willen de doorstroming op gang helpen.'

Goedkope huurflats in nieuwbouwplan ‘met smoel’

Algemeen

Bergschenhoek - De laatste fase van bouwplan Parkzoom IV komt eraan: op de kop van de Randweg-West, naast de pannakooi verrijst volgend jaar het sluitstuk van de Bergschenhoekse nieuwbouwwijk. “We zien nu mogelijkheden om het plan opnieuw te laten ontwikkelen”, legt wethouder Albert Abee uit.

Er moeten zo’n dertig appartementen komen in verschillende categorieën. “Ook sociale huur”, voegt Abee toe, “eenderde van de woningen wordt bedoeld voor starters. Maar ook in het duurdere huursegment komen er woningen, daarmee hopen we de doorstroming op gang te helpen.”

Smoel
Omdat het om een prominente plek gaat is het wel de bedoeling dat het appartementengebouw een markante en hoogwaardige uitstraling krijgt. “We stellen hoge eisen aan het ‘smoel’ van het gebouw”, zegt Abee. “Ook stellen we hoge eisen aan de duurzaamheid, het is de bedoeling dat het ‘nul-op-de-meterwoningen’ worden, die bovendien ook aanpasbaar moeten zijn met het oog op de toekomst. En het project krijgt een eigen waterberging.” Gasloos zullen de woningen nog niet worden, daar is de tijd nog niet rijp voor. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant