De selectie kreeg een badjas, net als de winnaar van het bekertoernooi bij de profs. (Foto: Ton Koorevaar)
De selectie kreeg een badjas, net als de winnaar van het bekertoernooi bij de profs. (Foto: Ton Koorevaar)

Soccer Boys nu al kampioen

Algemeen 171 keer gelezen

Bleiswijk - Soccer Boys heeft een geweldig seizoen afgesloten met een klinkend kampioenschap. Na slechts twee verliespartijen en negentien overwinningen kan niemand meer in de buurt komen.

Het was nog even spannend afgelopen zaterdag. Soccer Boys won zelf met 4-1 van BSC’68, maar moest nog even afwachten wat concurrent Van Nispen had gedaan. Vijf minuten na het laatste fluitsignaal in Bleiswijk kwam het verlossende telefoontje uit Wassenaar: Van Nispen en Blauw Zwart hadden elkaar in evenwicht gehouden. De champagnekurken vlogen in de lucht. “We hebben het goed gevierd”, laat selectiecoördinator Leo Schovers twee dagen later weten. “De jongens kregen een badjas en een heuse kampioensschaal. Ook was er een zangertje aanwezig. Dankzij onze sponsoren hebben we een onvergetelijk kampioensfeest kunnen vieren.”

Collectief
Schovers roemt het collectief op weg naar het kampioenschap. “De groep is ondanks de degradatie van vorig seizoen bij elkaar gebleven. Iets dat Soccer Boys kenmerkt. Eerlijkheidshalve is het niveauverschil tussen de tweede en derde klasse wel erg groot, maar dat we het zo goed zouden doen hadden we nou ook weer niet verwacht. Ook zijn er jongens opgestaan en nog beter geworden. Aanvoerder Martijn Helmendach toonde zich een waar leider en topscoorder Wilmar Zeelenberg had een groot aandeel in de doelpuntenproductie.” Best uniek overigens. Zeelenberg is van oorsprong een verdediger. “Maar dat plekje in de spits pakt niemand hem meer af”, aldus Schovers.

Volgend seizoen wacht opnieuw de tweede klasse. Een pittig jaar, verwacht Schovers: “We zijn tweede klasse waardig, maar we moeten keihard aan de bak. Onze doelstelling is een plekje in de middenmoot. We hopen stiekem ook een beetje op de terugkeer van ‘onze vriend’ Dave van der Steen, die nu nog bij VV Capelle speelt.” De Bleiswijker maakte enkele jaren geleden een stap hogerop, maar oude liefde roest niet. (DQ)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant