Burgemeester Van de Stadt en defensievertegenwoordiger Michel Loof.
Burgemeester Van de Stadt en defensievertegenwoordiger Michel Loof. Foto: Vicky de Gruijter

Veteranendag in zomerse sfeer

Algemeen 1 keer gelezen

Lansingerland - Ieder jaar organiseert de gemeente Lansingerland een Veteranendag als eerbetoon aan hen die hebben gevochten voor ons vrije land in heden en verleden. Dit jaar werd deze lokale Veteranendag op vrijdag 25 augustus gehouden op het terrein van het gemeentehuis.

Voorafgaand aan Veteranendag stond twee weken lang The Wall of Honour in het gemeentehuis. Een canvas ‘muur’, waarop mensen een boodschap voor de veteranen konden neerkrabbelen, en waar ze een papieren anjer op konden prikken.

Tijdens de Veteranendag stond die Wall of Honour prominent op het voorterrein van het gemeentehuis. Er waren veel belangstellenden naar de viering van Veteranendag gekomen, waaronder ook veel oud-militairen. Sommige daarvan waren de tachtig al ver gepasseerd en waren veteranen van de Tweede Wereldoorlog of van de strijd daar vlak na in Indonesië en Nieuw-Guinea. Maar er waren ook jonge veteranen die gediend hadden in ex-Joegoslavië of in Afghanistan en Mali.

Burgemeester Pieter van de Stadt heette iedereen welkom en memoreerde in zijn speech aan hoe belangrijk het was dat er mensen bereid zijn om voor onze vrijheid en onze waarden op te komen. Daarna was er een speech door Michel Loof als vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie.

Daarna zat het officiële deel van de middag erop en werd er verder genoten van een hondendemonstratie, waren er militaire voertuigen te bewonderen en was er een ‘blauwe hap’. Voor niet-ingewijden: dat is militaire taal voor een Hollands-Indische rijsttafel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon zestig jaar getrouwd Algemeen 1 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 3 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
CDA blijft zich verzetten tegen zonnepark Roeleveenseweg Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Op naar een gezonde leefstijl met Bettine van der Heijden Zakelijk 20 uur geleden

Uit de krant