Afbeelding

Lansingerland krijgt Zangfietspad

Algemeen 690 keer gelezen

Vrijdag 16 februari vindt de officiële opening van het Zangfietspad Lansingerland plaats. Het Zangfietspad loopt over de Landscheiding vanaf de Boterdorpseweg in Bergschenhoek tot aan de Groendalseweg in Bleiswijk en is een burgerinitiatief van inwoonster Silvia Wessels.

Burgemeester Pieter van de Stadt onthult samen Silvia het bord langs het fietspad op de locatie: hoek Offenbachplantsoen/fietspad Landscheiding. Kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Poolster uit Berkel en Rodenrijs zijn met hun fiets aanwezig bij de onthulling van het bord. Bent u er vrijdag 16 februari om 14.30 uur ook bij? We zien u graag op de hoek Offenbachplantsoen/fietspad Landscheiding. Natuurlijk het liefst op de fiets! Dan kunnen we met z’n allen het Zangfietspad al zingend in gebruik nemen, zo laat de gemeente weten.

Burgerinitiatief
Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft de gemeenteraad op 31 oktober 2017 bekend gemaakt dat onder andere het burgerinitiatief Zangfietspad een aanmoedigingsbedrag ontving. Silvia vertelt: “Veel fietsers willen graag zingen, maar voelen enige schroom om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Op het Zangfietspad mag iedere fietser ongegeneerd zingen. U hoeft geen toontje lager te zingen als er een tegenligger aankomt. Ook als u die ene hoge noot net niet haalt.” Het allereerste Zangfietspad in Nederland was een experiment van Fietsersbondcolumniste Mapije op een fietspad in Amsterdam. Ze heeft een bord ontworpen waarop staat dat je gerust lekker mag zingen. “Heel veel mensen glimlachen wanneer ze het bordje zien. En sommigen werpen de schroom van zich af en beginnen ook daadwerkelijk uitbundig te zingen”, aldus Mapije.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant