Abdel Afalah van BVCB neemt zijn vrijwilligersprijs in ontvangst.
Abdel Afalah van BVCB neemt zijn vrijwilligersprijs in ontvangst.

Nieuwjaarswensen en eeuwige roem voor vrijwilligers en sportkampioenen

Algemeen 181 keer gelezen

Bergschenhoek – De traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland had dit keer een ander karakter in vergelijking met voorgaande jaren.

Door Andrea van der Houwen

Naast de nieuwjaarswensen van burgemeester Pieter van de Stadt en een terugblik op het jubileumjaar – tien jaar Lansingerland – werden in het gemeentehuis niet alleen (sport)vrijwilligers, maar ook sportkampioenen gehuldigd. Het thema ‘sport’ stond op deze avond, waar zevenhonderd inwoners aanwezig waren, centraal.

Pieter van de Stadt illustreerde zijn nieuwjaarstoespraak met voorbeelden uit de sport. “Zoals u ziet, de was is blijven hangen”, zei de burgemeester, wijzend naar de megagrote waslijn met sportkleding in de hal van het gemeentehuis. “Veelkleurig een veelzijdig, net als de sportverenigingen en de vele vrijwilligers in onze gemeente, waarvan een gedeelte ook regelmatig de was doet voor een team.”

“Vrijwilligers staan steeds meer onder grote druk”, benadrukte Van de Stadt. Dat komt volgens hem door de ‘mondige’ burger. Ouders hebben veel eisen en wensen bij een vereniging, maar willen zelf eigenlijk geen tijd vrij maken voor vrijwilligerswerk. “Gelukkig gaat er op dat gebied in Lansingerland veel goed”, zei Van de Stadt ook, die aansluitend aan zijn betoog de vrijwilligersprijzen uitreikte aan Cornel van der Heiden en Vluchtelingenwerk Lansingerland.

Van der Heiden, teamleider radio en beheer techniek bij RTV Lansingerland, maakte aan het begin van de avond achter de schermen nog een dolletje met presentator Ruud van Os (RTV Rijnmond). “Nee joh, ik heb geen speech voorbereid, ik win hier echt geen prijs.” Maar toen hij ietsje later - hoogst verbaasd en totaal verrast – op het podium stond en Van Os aan hem vroeg wat er door hem heen ging, antwoordde de jonge vrijwilliger: “Ik vind de prijs natuurlijk wel leuk. Met het inspireren van mensen en mooie mediaprogramma’s hoop ik onze gemeente een beetje beter te maken.”

Vluchtenlingenwerk
Vluchtelingenwerk nam de vrijwilligersgroepsprijs in ontvangst vanwege het ondersteunen van vluchtelingen met alles wat zij nodig hebben op het gebied van wonen, werk, zorg en scholing. Sportvrijwilliger van het jaar 2017 Abdel Afalah (BVCB) had ‘echt niet verwacht’ om te gaan winnen. Het duurde dan ook even voordat hij op het podium verscheen, want hij stond helemaal achter in de zaal. “Ik vind het al een verrassing om genomineerd te zijn”, aldus Afalah die zijn sporen verdiende als coach, trainer en scheidsrechter en ook actief is bij de KNVB. Ondertussen stonden de sportkampioenen Bibi Verzijl (veldrijden), Jade van der Maas (zwemmen) en Thomas Jansen (zwemmen) te popelen om gehuldigd te worden door wethouder Ankie van Tatenhove. Prijswinnaar Chantal Blaak (wielrennen) was, tot grote teleurstelling van het publiek, helaas niet aanwezig.

Wall of Fame
Alle genomineerden voor sport- en vrijwilligersprijzen zijn nog een maand te zien op de Wall of Fame in de hal van het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant