Een knappe derde plaats voor een terecht juichende Ayden de Jong.
Een knappe derde plaats voor een terecht juichende Ayden de Jong.

Jonge Pedaalridders zetten prima prestaties neer in provinciecompetitie

Sport 89 keer gelezen

Lansingerland - De achtjarige Ayden de Jong behaalde vorig weekend in categorie 1 voor de Pedaalridders een knappe podiumplek in de KNWU-wedstrijd van Honselersdijk. In een veld met deelnemers uit de nationale top werd hij derde, en dat was een knappe prestatie.

De jonge wielertalenten vlogen er bij de start meteen vol in. Het veld trok snel uit elkaar, en de wedstrijd ontspon zich als een gevecht van ieder voor zich. Ayden deed voorin goed mee, met een keurige bronzen medaille als mooi resultaat. De wielerwedstrijd in het Westland was de vierde in een reeks van vijf wedstrijden. In het klassement van deze Zuid-Hollandse competitie staat Ayden de Jong met nog een wedstrijd te gaan op een mooie tweede plaats.

Liam van Os mocht in categorie 4 starten. Na de start vormde zich een peloton met alle favorieten. De hele wedstrijd werd een hoog tempo gereden, Liam controleerde de wedstrijd goed. Uiteindelijk bepaalde een lange eindsprint het podium. Helaas kwam Liam net te kort op de meet, maar wist een knappe zesde plek te halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant