Nog niet helemaal wakker...
Nog niet helemaal wakker...

Kindercamping bij De Kievit

Algemeen 1 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Het was nog erg rustig om acht uur in de ochtend bij speeltuin De Kievit. Iets wat normaal leek, maar niet gewoon was. Achterin de speeltuin kampeerden immers twintig kinderen van basisschoolleeftijd met eigen vrolijk gekleurde tentjes bij het jaarlijkse tentenkamp.

Door Marianne Dijkshoorn

“Anderen jaren sliepen ze om half zes al” lacht Marjan van Schie, vrijwilliger bij De Kievit. “We hebben nog nooit zo snel de leidingtent kunnen opruimen, maar goed, we ontbijten maar wat later dan gepland. Het is niet zo dat het een onrustige nacht was, om 01.00 uur was het stil.”

Het thema was dit jaar ‘Expeditie Kievit’. Van Schie: “Natuurlijk hadden we een krachttraining waarbij de kinderen flessen moesten vasthouden. Ook hebben we een etensproef gedaan waarbij kinderen lekkere en vieze dingen moesten proeven en raden wat het was. Natuurlijk hoorde schatgraven ook tot de opdrachten en hielden we een waterpistooltjesgevecht in het zwembad. We hebben ook een escaperoom gedaan en levend Stratego gespeeld, en tot slot was er natuurlijk een kampvuur met broodjes en marshmallows.”

Renee is als van de eerste deelnemers wakker. “Het was heel leuk. Als het kan kom ik volgend jaar terug.” Op de vraag of ze nog aan keet trappen in de tent heeft gedaan antwoordt zij: “Nee, mijn vriendin was erg moe en wilde slapen.” Tegen half negen is er in bijna elke tent geluid, maar nog steeds komen de kinderen hun tent niet uit. De leiding ruimt ondertussen verder op want de speeltuin moet gewoon open voor het normale publiek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

In 2026, het zogenoemde ravijnjaar, dreigen grote begrotingstekorten voor gemeenten, omdat ze minder geld van het Rijk krijgen.
D66 pleit voor burgerparticipatie over begroting ravijnjaar 2026 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Leefbaar3B uit zorgen over politieaanwezigheid Algemeen 6 uur geleden
De burgemeester bracht een bezoek aan het zestigjarig huwelijkspaar. (Foto: John Hofman)
Echtpaar Stelpstra-van Loon 65 jaar getrouwd Algemeen 9 uur geleden
Het planten is professioneel uitgevoerd door medewerkers van het bedrijf Zoontjens boomprojecten.
Nieuwe treurbeuk op begraafplaats Smitshoek Algemeen 11 uur geleden
Vice-voorzitter René Lamens (links) bedankt Henny van den Bulk voor zijn financiële inzet voor de HVBR. (Foto: Erik van Dort)
Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs blikt terug en kijkt vooruit Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Simon Fortuyn slaat vakkundig de eerste paal voor het nieuwbouwproject buiteNOM de grond in. (Foto: Arie van Driel)
Eerste paal nieuwbouwproject buiteNOM geslagen Algemeen 12 uur geleden

Uit de krant