De Ride for the Roses belooft op 3 september een geweldig spektakel te worden.
De Ride for the Roses belooft op 3 september een geweldig spektakel te worden.

Grootste wielerpeloton ter wereld start in Bleiswijk

Algemeen 111 keer gelezen

Lansingerland - De drie routes voor de Ride for the Roses, op zondag 3 september, zijn bekend. 

Er zijn drie routes uitgezet door tourclub Pijnacker; een korte van ongeveer 25 kilometer, een middellange van 50 kilometer, en de 100 kilometer voor de getrainde fietser. Met zo’n tienduizend fietsers wordt dat het grootste wielerpeloton ter wereld.

100 kilometer
De langste route van 100 kilometer gaat van de start in Bleiswijk via Moerkapelle, Zevenhuizen en Nieuwerkerk aan den IJssel richting Moordrecht, Gouda, en dan langs de IJssel naar Oudewater en Montfoort. Dan buigt de route naar het noorden, om via Linschoten en Woerden langs de Meie te gaan, om via een slinger langs Alphen aan den Rijn en Bodegraven naar Waddinxveen te gaan, en van daar weer terug naar het startpunt in Bleiswijk.

50 kilometer
De toertocht van 50 kilometer gaat van Bleiswijk noordwaarts naar Moerkapelle, en dan via het Bentwoud richting Noord-Aa in Zoetermeer, dan naar Stompwijk, via het Balijbos naar de Dobbeplas en Nootdorp, om dan bij Delfgauw langs de Ackerdijkse Plassen en Berkel weer in Bleiswijk te belanden.

25 kilometer
De kortste tocht van 25 kilometer gaat van startpunt Royal Lemkes langs de Rottemeren en de molenviergang naar Zevenhuizen, en dan via ‘de weg door het water’ langs de roeibaan rondom de Zevenhuizerplas via Rotterdam-Nesselande en Oud Verlaat.

Hart van Holland Lansingerland is er trots op officiële mediapartner van de Ride for the Roses te zijn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant