Sinds de zomerdienstregeling is ingegaan is de RandstadRail in de spits overvol.
Sinds de zomerdienstregeling is ingegaan is de RandstadRail in de spits overvol. Foto: R. Keus

‘Meer metro’s in de spits, ook in de vakantie’

Algemeen 74 keer gelezen

Lansingerland - De zomerdienstregeling is weer ingegaan bij het openbaar vervoer. Gedurende zeven weken rijden metro’s, trams en bussen minder vaak. Diensten beginnen vaak later en eindigen eerder.

Ook op RandstadRail (metrolijn E) rijden minder voertuigen, en dat wordt niet gewaardeerd door de reizigers. Er wordt veel geklaagd over overvolle metro’s in de spits. Forensen moeten soms wel twee volle treinen laten voorbijgaan voordat ze in kunnen stappen.

Wat Jan-Peter Blonk, raadslid voor Leefbaar 3B, betreft is dat onaanvaardbaar. Hij is tevens lid van de Adviescommissie Vervoersautoriteit MRDH, en hij wil dat de metropoolregio actie onderneemt. Er moeten meer metro’s worden ingezet in de ochtend- en avondspits.

Keerspoor
En er moet haast gemaakt worden met de aanleg van een keerspoor, want alleen op die manier kan de capaciteit omhoog, stelt vervoersbedrijf RET. De plannen voor die faciliteit liggen al klaar, het zou in de buurt van halte Pijnacker-Zuid moeten komen. De lokale politiek moet zich echter nog over de plannen uitspreken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant