Wat gaat er gebeuren met De Snip als de bibliotheek eruit vertrokken is?
Wat gaat er gebeuren met De Snip als de bibliotheek eruit vertrokken is?

Bleiswijkers praten mee over toekomst De Snip

Algemeen 72 keer gelezen

Bleiswijk - De bibliotheek van Bleiswijk verlaat na de zomer gebouw De Snip aan de Dorpsstraat en neemt haar intrek in ‘t Web. Dat staat inmiddels vast. Maar wat moet er dan gebeuren met De Snip? Daarover mogen de inwoners van Bleiswijk meepraten tijdens een inloopbijeenkomst op donderdag 24 augustus. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen mensen aan wethouder Ankie van Tatenhove en haar medewerkers vertellen hoe zij de toekomst voor De Snip zien.

De raad van Lansingerland heeft het college gevraagd om in oktober te komen met een realistisch plan voor de invulling van De Snip in Bleiswijk. Het college wil daar nadrukkelijk de mening van de Bleiswijkers in meenemen. De raad verbindt wel vooraf een aantal bindende factoren aan de plannen. Zo moet De Snip bijdragen aan een bruisende, bindende en boeiende dorpskern. Daarnaast moet het plan bijdragen aan een zo rendabel en gezond mogelijke exploitatie van het gebouw. Ook moeten de huidige gebruikers -denk alleen al aan het Museum Bleiswijk- en activiteiten gebruik kunnen blijven maken van het pand.

De informatiebijeenkomst over de toekomst van De Snip is donderdag 24 augustus van 17.00 tot 19.00 uur. Locatie is De Snip, Dorpsstraat 4 in Bleiswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant