Uit de grond getrokken struikjes, vernielde voortuinen... buurtbewoners van de Lijsterlaan zijn de vandalen zat.
Uit de grond getrokken struikjes, vernielde voortuinen... buurtbewoners van de Lijsterlaan zijn de vandalen zat.

Lijsterlaan zucht onder terreur van sloopgrage nachtbusjongeren

Algemeen 116 keer gelezen

Bleiswijk - Reuze handig, de nachtbus in het weekend. Zo kunnen Bleiswijkse jongeren makkelijk en veilig uitgaan in Rotterdam, en ook met een borreltje op toch weer veilig thuiskomen in het dorp. Maar voor mensen die in de buurt van de nachtbushalte Lijsterlaan wonen is het de laatste tijd een regelrechte verschrikking. Vandalen houden haast elk weekend huis in de buurt. De bewoners hebben bij partij Leefbaar 3B aan de bel getrokken.

Marjolein Gielis stelt uit naam van de Lijsterlaanbewoners enkele vragen aan het college van B en W. “Van enkele bewoners aan de Lijsterlaan in Bleiswijk hebben wij vernomen dat er de afgelopen periode problemen zijn geweest na de laatste stop van de nachtbus van vrijdag op zaterdag van zaterdag op zondag. Uit de tuin van bewoners in de omgeving zijn planten uit de voortuin gerukt, kunstobjecten vernield en sommige tuinen zijn voor een deel vernield. Van deze vernielingen is volgens de bewoners al bij herhaling melding gemaakt bij de gemeente”, schrijft Gielis aan het college.

“Wat kan er vanuit de gemeente gedaan worden om deze overlast te beperken? Welke acties gaat het college ondernemen om de overlast van de nachtbus in de betreffende wijk aan te pakken? Wat heeft het college gedaan met de meldingen die de bewoners bij de gemeente hebben gedaan? Op welke wijze wordt jeugd- en jongerenwerk hierbij betrokken?” 

De vragen zullen in september beantwoord worden in de commissie Algemeen Bestuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant