De Explosieven Opruimingsdienst verscheen ook ten tonele.
De Explosieven Opruimingsdienst verscheen ook ten tonele. Foto: AS Media

Handgranaten gevonden in garage aan Anjertuin

Algemeen 96 keer gelezen

Bergschenhoek - In een woonhuis aan de Anjertuin in Bergschenhoek zijn woensdag 12 juli naar aanleiding van een anonieme tip handgranaten en een vuurwapen aangetroffen. 

De woning was op last van burgemeester Pieter van de Stadt met onmiddellijke ingang gesloten, vanwege verstoring van de openbare orde. 

De politie heeft de hele dag onderzoek gedaan in de woning. Ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst hebben de woning doorzocht. Daarbij zijn enkele handgranaten gevonden in een verborgen ruimte in de garage. Ook zijn er een vuurwapen en 200.000 euro contant geld in beslag genomen. Verder vonden agenten ook nog eens tweehonderd simkaarten. 

De 31-jarige bewoner en zijn 33-jarige vriendin zijn aangehouden. De man zou banden hebben met motorbende. Ook twee auto’s die in de directe omgeving geparkeerd stonden zijn in beslag genomen.

Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) heeft de woning doorzocht en de Explosieven Opruimingsdienst heeft de granaten afgevoerd. Het onderzoek wordt voortgezet. De twee verdachten zullen vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant