Een voor een werden de gigantische liggers voor het nieuwe station op hun plek gehesen.
Een voor een werden de gigantische liggers voor het nieuwe station op hun plek gehesen. Foto: Ton Korevaar

Duizend mensen vergapen zich aan bouw nieuw station

Algemeen 82 keer gelezen

Bleiswijk - Een heel weekend was snelweg A12 afgesloten vanwege het werk aan station Lansingerland-Zoetermeer. Onder veel belangstelling werden 31 liggers van 61 meter met een totaal gewicht van 5,5 miljoen kilo over de A12 gehesen. Met de liggers is een groot deel van de basis van het viaduct voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer gereed. De complexe operatie verliep voorspoedig.

“In de afgelopen maanden zijn de liggers al vanuit Koudekerk aan den Rijn naar het opslagterrein in Lansingerland gebracht. Dit weekend konden ze daarom achter elkaar de A12 op worden gereden en door de twee bouwkranen worden ingehesen”, vertelt projectmanager Dennis Dierikx. “Een afsluiting van de A12 is niet zomaar geregeld en brengt veel overlast voor automobilisten mee. Belangrijk was dan ook dat we dit weekend alle liggers op de juiste plek kregen.”

Ondanks het soms zeer slechte weer lukte dat. Dennis Dierikx: “Zaterdag om 16.00 uur lag de laatste ligger op haar plek, ruim voor op schema.” Om belangstellenden goed zicht te geven op de plaatsing van de liggers, werd op zaterdag een uitzichtpunt opengesteld. Zo’n duizend bezoekers kwamen op de werkzaamheden af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant