Johan Borsboom en zoon Wesley zetten zich met de Pedaalridders op allerlei manieren in voor de Ride for the Roses.
Johan Borsboom en zoon Wesley zetten zich met de Pedaalridders op allerlei manieren in voor de Ride for the Roses.

Ride for the Roses staat te springen om vrijwilligers

Algemeen 96 keer gelezen

Lansingerland - Minder dan vijftig dagen te gaan nog, tot de Ride for the Roses op zondag 3 september. De tijd begint te dringen, want er moet nog heel veel gebeuren.

Johan Borsboom knikt en kijkt er een beetje somber bij. “Van de 250 vrijwilligers die we nodig hebben hebben we er nu pas zo’n zeventig. Alleen aan verkeersregelaars hebben we er 45 nodig. We kunnen echt geen tienduizend man de weg op sturen als dat niet geregeld wordt. Veiligheid moet immers voorop staan.”

Hij heeft al wel een paar ijzers in het vuur. Zo gaan de Pedaalridders, waar Borsboom deel van uitmaakt, keihard aan de slag om voor de Ride dranghekken neer te zetten. “Maar er zijn nog meer stevige jongens bezig, dus ik doe hierbij een beroep op de sportverenigingen in Lansingerland om een handje mee te helpen.”

Wie verkeersregelaar wordt krijgt eerst een minicursus van twintig minuten. “Daarna ben je bevoegd voor die ene dag. En je bent ook verzekerd, niet onbelangrijk.”

Kan de Ride for the Roses doorgaan zonder vrijwilligers? “De Ride gaat heus wel door. Maar het zou jammer zijn als alles op de schouders van een kleine groep neerkomt.”

Aanmelden kan via de website van Ride for the Roses. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant