De bodycam wordt met een soort harnas op de borst gedragen.
De bodycam wordt met een soort harnas op de borst gedragen.

RET-controleurs krijgen bodycams

Algemeen 160 keer gelezen

Regio - Controleurs van de RET krijgen vanaf deze zomer een ‘bodycam’, een kleine op het lichaam gedragen camera. De camera is bedoeld om incidenten die zich richten op de controleurs in beeld te brengen.

De bodycams zijn een aanvulling op de 6.000 camera’s die al in de RET voertuigen en stations aanwezig zijn. Het aantal agressie-incidenten in het vervoersgebied van de RET tegen het personeel en reizigers is de laatste jaren afgenomen. Wel is de aard van de incidenten die wel plaatsvinden ernstiger. En het komt voor dat incidenten net buiten het bereik van de vaste camera’s plaatsvinden of dat ze buiten een tram of een bus escaleren.

Beeldmateriaal, dat door een bodycam is opgenomen, kan een waardevolle aanvulling voor de bewijslast zijn. Daarnaast is de verwachting dat bodycams met name preventief werken.

Per team van controleurs wordt tenminste één bodycam meegegeven. De controleurs kunnen zelf bepalen of en wanneer zij de camera aanzetten.

Controleur Lesley van Gilst is er blij mee: “Die camera’s zijn top. Hadden we jaren eerder moeten hebben. Ik weet zeker dat deze camera’s bij de RET ook een hoop incidenten gaan voorkomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant