Stan Hill:
Stan Hill: "Ik weet zeker dat iedereen die de werken ziet verrast zal zijn."

Jury kunstwedstrijd verbaasd over diversiteit inzendingen

Algemeen 66 keer gelezen

Lansingerland - Morgen, woensdag 10 augustus, sluit de inzendtermijn voor de kunstwedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’. Een wedstrijd, waarin inwoners van de gemeente werd gevraagd een hommage te brengen aan het tienjarige Lansingerland. “En dat hebben ze gedaan”, zegt Stan Hill, namens de Kunsttoer de juryvoorzitter van de wedstrijd. “Er zijn echt tientallen inzendingen binnengekomen.”

Door Willem van Altena

“De kunstenaars variëren in leeftijd van piepjong tot bijna zeventig jaar oud”, gaat Hill verder. “En werkelijk alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Schilderijen, tekeningen, foto’s... maar ook sculpturen, computeranimaties en mixed media. Ongelooflijk divers allemaal. Ja natuurlijk, de bekende mooie plekken duiken regelmatig op. De Dorpskerk, het Bleiswijks Verlaat, de molens... maar er zijn ook hele andere dingen vastgelegd. Nee, ik weet zeker dat iedereen die de werken ziet verrast zal zijn.”
Daarvoor moeten mensen nog wel even geduld hebben: de werken worden tentoongesteld in het gemeentehuis aan de vooravond van de Kunsttoer, begin oktober. “De jury kiest dan de winnaars, maar de inwoners bepalen wie de publieksprijs wint”, zegt Hill.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant