De kolibrievlinder komt voor in Zuid-Europa maar wordt ook wel in Nederland gezien.
De kolibrievlinder komt voor in Zuid-Europa maar wordt ook wel in Nederland gezien.

Op zoek naar mot bij Trefpunt Rotta

Algemeen 114 keer gelezen

Lansingerland - ‘Zoek je mot’ is niet echt een zin waar mensen fijne associaties bij krijgen. Toch staat precies dat op het programma voor vrijdag 25 augustus. Wie nieuwsgierig is moet die avond beslist naar Trefpunt Rotta aan de Hoeksekade 164 in Bergschenhoek komen. Dan vindt namelijk de Nationale Nachtvlindernacht plaats.

Bij Natuur- en Vogelwacht Rotta is er vanaf 21.00 uur van alles te doen. Begonnen wordt met het opstellen van lampen gericht op witte lakens, en het aanbrengen van ‘smeer’ (een zoet ruikende stroop) op bomen. Allemaal bedoeld om nachtvlinders te lokken. Rond 21.15 uur wordt er ter introductie in het gebouw een presentatie gehouden over nachtvlinders. Daarna wordt er in spanning afgewacht of de vlinders zich ook willen laten zien.

Iedereen die wil weten wat er allemaal op de ‘smeer’ en de verlichte lakens afkomt moet zeker langskomen. Handig is om een zaklantaarn mee te brengen om de vlinders goed te kunnen zien. Er zijn deskundigen aanwezig die kunnen vertellen om welke soorten het dan gaat. Bij harde wind en regen gaat het evenement niet door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant