Martin leert de fijne kneepjes van het betere timmerwerk van zijn vader Rick, die speciaal vrij heeft genomen om te helpen bij het huttendorp.
Martin leert de fijne kneepjes van het betere timmerwerk van zijn vader Rick, die speciaal vrij heeft genomen om te helpen bij het huttendorp. Foto: Marianne Dijkshoorn

Laatste vakantieweek start met huttendorp

Algemeen 256 keer gelezen

Bleiswijk – Van ver is het gehamer al te horen. Het is overduidelijk dat het jaarlijkse huttendorp van stichting JeugdSpeelWeek weer plaatsvindt op het parkeerterrein bij ‘t Zeeltje. Hier bouwen talloze basisscholieren een hut en beleven daarnaast veel leuke activiteiten. De schatting is dat er dit jaar 450 kinderen een hut bouwen.

Door Marianne Dijkshoorn

De maandag is altijd de timmerdag. De hut is de basis van het hele festijn en daar mag aan het eind van de week ook een nachtje in geslapen worden.
Voornamelijk enthousiaste vaders en opa’s zijn in de weer met timmeren en de kinderen slepen hout aan of helpen een handje mee. 
Voorzitter van stichting JeugdSpeelWeek Ruben Kuijper: “Elk jaar nemen diverse ouders een weekje vrij om hier samen met de kinderen te komen timmeren. Ze kijken er de hele zomer naar uit en vinden het vooral leuk om het te doen.”

Natuurlijk is er een onderlinge strijd want jouw hut moet er beter uitzien dan die van de buren. De meest gekke vormen verschijnen, van een kasteel tot een huis. Natuurlijk staan er ook simpele hutten waarbij alleen pallets tegen elkaar getimmerd zijn. “Een prijs voor de mooiste hut doen we al jaren niet meer, want ieder doet zijn best,” verduidelijkt Kuijper. 

Het thema is dit jaar ‘Expeditie Huttendorp’, want alle activiteiten zijn aan het thema Expeditie Robinson te linken. Van bloemschikken tot survivallen.
Een groot deel van groep 8 van CBS de Poort kijkt reikhalzend uit naar de survival. Ook naar het zeilen, vissen, kanoën en springkussen. Ze bouwen met zijn vijftienen een hut met een gescheiden meisjes- en jongensdeel. Natuurlijk blijft een groot gedeelte slapen in de nacht van donderdag op vrijdag, ook al is de weersverwachting niet erg hoopgevend. Slapen is volgens de dames en heren sowies0 een groot woord want ze hebben duidelijk andere plannen.

Vrijwilligers gezocht
Alle activiteiten komen tot stand door vrijwilligers. Van de moeder die koffie schenkt tot de vader die een survivalactiviteit begeleidt, tot de grote broer die inmiddels te oud is om zelf een hut te bouwen en die helpt bij de springkussens. Helaas zijn er dit jaar wat mensen te weinig. Kuijper benadrukt dan ook: “Iedereen die deze week nog ergens een paar uurtjes kan helpen is van harte welkom.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant