Fietsen en rozen inspireerden Stan Hill tot een serie bijzondere kunstwerken.
Fietsen en rozen inspireerden Stan Hill tot een serie bijzondere kunstwerken. Foto: Dutchimagefactory/Eugène Daams

Kunstenaar Stan Hill maakt en veilt Art for the Roses

Algemeen 242 keer gelezen

Lansingerland - De Ride for the Roses in Lansingerland heeft beeldend kunstenaar/tv-producent Stan Hill geïnspireerd tot een nieuwe serie kunstwerken gemaakt. Rondom de thema’s ‘fietsen’ en ‘rozen’ heeft Hill een serie bijzondere sculpturen vervaardigd.

“Ik vind de Ride for the Roses een sympathieke actie met een belangrijk doel”, vertelt Hill. “Maar het is voor mij ook een persoonlijke missie. Een jaar geleden heeft een van mijn beste vrienden de diagnose prostaatkanker gekregen.” Gedreven door zijn persoonlijke missie en geïnspireerd door wat deelnemers aan de ‘Ride for the Roses’ beweegt om mee te rijden, heeft Stan Hill een groot aantal kunstwerken vervaardigd.

Veel inspiratie heeft Hill gevonden in Azië. “Als je ziet wat mensen daar allemaal op hun fiets vervoeren!”, zegt hij. “Voor mij symboliseert het dat iedereen in het leven soms heel wat te verstouwen krijgt. Maar dat je fiets altijd sterk genoeg zal zijn om de beproeving te doorstaan.”

Stan Hill stelt een topstuk uit de serie ‘Art for the Roses’ beschikbaar voor verloting onder de deelnemers aan de Ride for the Roses. Daarnaast verzorgt Hill een expositie op een stand bij Royal Lemkes. Er komt ook een speciale veilingwebsite waarop mensen de te veilen kunstwerken kunnen bekijken, en waar ze alvast een bod kunnen uitbrengen.

De kunstwerken worden ook tijdens de Kunsttoer in de galerie van Stan Hill op de Klapachterweg 2 te Bleiswijk geëxposeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant