Directeur Petra de Jager van de Eduard van Beinum met haar man Teus voor hun auto waarmee ze de monstertocht gaan rijden.
Directeur Petra de Jager van de Eduard van Beinum met haar man Teus voor hun auto waarmee ze de monstertocht gaan rijden.

Juf Petra rijdt monstertocht voor goed doel

Algemeen 212 keer gelezen

Regio - Eind januari zal directeur Petra de Jager van de Eduard van Beinum niet op school aanwezig zijn. Met haar man Teus neemt zij namelijk deel aan de challenge Navigate North. Onder de naam Team Tundra gaan ze een monstertocht rijden van 7.000 kilometer in 7 dagen door 7 landen in de donkerste tijd van het jaar. De reis gaat via Noord-Scandinavië naar Moermansk in Rusland. Dit doen ze om geld op te halen voor KIKA en het Sophia kinderziekenhuis.

Deze goede doelen zijn niet zomaar gekozen. Petra de Jager: “Teus heeft als kind zijn vriend na een zware strijd verloren aan kanker. Een zeer ingrijpende ervaring voor een jongen van 13. Zelf werk ik al jaren in het onderwijs en heb helaas van dichtbij meegemaakt wat het is om leerlingen te verliezen aan deze slopende ziekte. Elke drie dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. Wij willen met onze tocht een substantiële bijdrage leveren aan de strijd tegen kinderkanker.” Ook met het Sophia kinderziekenhuis heeft Petra een persoonlijke band. “Mijn tweelingdochters konden alleen overleven dankzij langdurige en kundige intensieve zorg in het Sophia kinderziekenhuis. Ik ben ze daar enorm dankbaar voor.”

De leerlingen van de Eduard van Beinum zullen hun directeur een weekje moeten missen, maar ze gaan haar missie natuurlijk wel volgen. “We krijgen een trackingsysteem in de auto, zodat de leerlingen precies weten waar we zijn. We zullen ook een aantal leuke opdrachten voor hen bedenken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant