Foto: Telstar
Foto: Telstar

Wietteelt in kassen Lansingerland onder vuur

Algemeen 195 keer gelezen

Tijdens de commissievergadering van Algemeen Bestuur van 17 januari werd door D66 een bespreekstuk ingediend om in Lansingerland een experiment te starten om legaal wietteelt te laten telen door de glastuinbouw.

De achtergrond hiervan is dat wellicht de regering op kleine schaal de wietteelt zal toestaan. D66 wil hieraan graag meewerken als innovatie in de tuinbouwsector, het bestrijden van de illegale teelt en wellicht op termijn het leveren van wiet aan een eigen coffeeshop in Lansingerland.

“De ChristenUnie vindt dit een uitermate slecht idee omdat het gebruik van wiet slecht is voor de gezondheid, vergelijkbaar met roken en bovendien verslavend is. Het is ook een illusie om te veronderstellen dat je hierdoor de criminaliteit terug zal dringen. Tevens past dit product totaal niet in het rijtje van telen van tomaten, komkommers, paprika’s en bloemen”, zo laat de fractie weten.

Bij de bespreking bleken de fracties van CDA, VVD, partij Neeleman en de CU tegen dit voorstel te zijn. De fracties van WIJ Lansingerland, PvdA, Groen Links en D66 zijn hiervoor. De fractie van Leefbaar3B is enigszins positief maar nog niet duidelijk is of de hele fractie dit voorstel zal steunen. Aan het slot van de bespreking werd nog niet duidelijk of D66 nog in deze raadsperiode hierover een motie zal indienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant