Afbeelding

Burgemeester opent El-Fath moskee

Algemeen 297 keer gelezen

Bergschenhoek - Vrijdag 16 februari en zaterdag 17 februari vanaf 16.00 uur opent Moskee El-Fath Lansingerland officieel haar deuren voor alle bewoners van Lansingerland.

Hoe modern het gebouw ook is, bij een officiële opening hoort natuurlijk een ouderwets lintje doorknippen. “Wij zijn blij dat onze burgemeester Pieter van de Stadt deze taak op zich wilt nemen”, vertelt een woordvoerder van de moskee aan Hart van Lansingerland. 

De moskee is in juni 2017 in gebruik genomen, maar een feestelijk opening liet op zich wachten omdat de werkzaamheden nog niet helemaal afgerond waren. “Nu is het zover en hierbij is een ieder met interesse en belangstelling van harte welkom voor een bezoek en rondleiding in de nieuwe Moskee, uiteraard onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers”, zo laat men weten. 

Politiek activist, blog- en boekenschrijver Joost Smits uit Berkel en Rodenrijs deed vorige week een opmerkelijke uitspraak. Hij roept vrouwelijke politici op om tijdens de opening van de El-Fath moskee in Bergschenhoek zonder hoofddoek door de manneningang te lopen en daarvan foto’s te maken. Het moskeebestuur heeft een verrassing voor provocateur Smits: “Ook zonder hoofddoek heeft u toegang tot het gehele gebouw!”

Uit de krant

Uit de krant