Afbeelding

Visum vergeten betekent geen vakantie

Algemeen 4 keer gelezen

Ruim van tevoren maak je als ervaren reiziger een inpaklijst en leg je je paspoort klaar. Maar vele toeristen vergeten of komen er te laat achter dat ze iets vergeten zijn: het visum. Voor sommige geliefde vakantielanden is zo’n visum vereist en zonder kom je het land niet in. Oftewel, jouw vakantie is verpest.

Om te zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kan gaan, is het slim om te checken of een visum nodig is. Zo heb je er een nodig voor populaire landen als India en Turkije. Visumbureau VisumBuitenland.nl stelt dat vele toeristen online hun vakantie boeken. Lekker makkelijk, in een paar dagen is alles zo gepiept vanuit je luie stoel. Dit geldt niet altijd voor het aanvragen van een visum, daar kan meer tijd overheen gaan.

Benodigd visum

Tijdens het inchecken controleert de luchtvaarmaatschappij of je over alle benodigde papieren bezit: papieren, vliegticket en eventueel benodigd visum. En als je bent vergeten om je visum aan te vragen, mag je niet mee het vliegtuig in. Je welverdiende vakantie zie je aan je neus voorbij gaan, zelfs voor de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders gebeurt dit regelmatig. Voor landen als Amerika, Australië, Vietnam, Canada en India heb je een visum nodig.

In tijdnood

Om Amerika binnen te komen, moet je over een visum beschikken, het ESTA. Vroeger kon je dit gewoon op het vliegveld aanvragen en binnen no-time was je onderweg. Door strengere controles duurt het aanvragen van het ESTA enkele uren. Tenzij je razendsnel bent, heb je grote kans dat je je vlucht mist. Bij andere landen kan het aanvragen van een visum nog langer duren. Zo moet je minstens 24 uur wachten voor het visum voor India. Als je vergeet om dit visum aan te vragen, duurt het minimaal een dag langer voordat je kan relaxen op jouw reisbestemming.

Geen coulance

Het aantal controles op vliegvelden neemt toe en worden voortdurend aangescherpt vanwege de veiligheid. Immigratiediensten letten erop dat ongewenste gasten, denk aan een crimineel of terrorist, het vliegtuig niet in komen. Geen visum betekent dat je er niet in mag en geen enkele vorm van coulance is mogelijk. Zelfs als je moeder is overleden en je haar begrafenis last-minute wilt bijwonen, kan je er niet vanuit gaan dat je coulance krijgt.

Gelukkig bieden sommige landen hulp aan gestrande reizigers. Als je in nood op het vliegveld van jouw vakantiebestemming staat, kan het zijn dat je een visum krijgt. Dit is alleen als het visum dient als inkomstenbron voor de overheid, niet als het dient als veiligheidsmaatregel. Turkije was heir een voorbeeld van. Tegenwoordig kan je het visum voor Turkije niet meer krijgen als je in nood op een Turks vliegveld staat omdat de overheid deze regeling ingetrokken heeft.

Tijdig visum regelen voorkomt problemen

Zorg ervoor dat je niet je vakantie verpest door iets belangrijks te vergeten als een visum. Controleer dus ruim op tijd of jouw vakantiebestemming een visum vereist. En als dit het geval is, welk type visum heb je nodig? Dit hoef je niet in je eentje uit te zoeken, visumbureau VisumBuitenland.nl helpt jou graag bij je aanvraag. In een tijdsbestek van enkele minuten is de aanvraag geregeld, het goedkeuren van een visum duurt wel langer. Dat varieert van een kwartier voor een visum voor Turkije tot enkele dagen voor een Russisch visum. Wees dus een slimme toerist en regel ruim van tevoren een visum zodat je zonder zorgen op vakantie kan gaan.

Uit de krant