Jordy's grote passie is wijn. Hij levert wijnen aan huis en organiseert wijnproeverijen.
Jordy's grote passie is wijn. Hij levert wijnen aan huis en organiseert wijnproeverijen.

Jordy geeft tip aan leeftijdsgenoten: “Ga op zoek naar je passie”

Algemeen 105 keer gelezen

Bergschenhoek - Geen fysieke school, niet sporten met je team, niet uitgaan, om 21.00 uur thuis zijn. Deze en nog vele regels als gevolg van de coronapandemie, lijden tot mentale stress onder jongeren. Daar waar voorheen de wereld aan hun voeten lag, zijn de mogelijkheden momenteel beperkt. Voor veel jongeren lijkt het uitzichtloos. Dit zorgt ervoor dat de motivatie zakt. Toch moeten jongeren volgens Jordy Verboon (20) niet bij de pakken gaan neerzitten, maar op zoek gaan naar hun passie. Een advies gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Sinds kort mag Verboon zich namelijk de jongste wijnhandelaar in Nederland noemen. Verboon is iemand die altijd wel een doel nastreeft. Zo deed hij tussen z’n 8e en 18e aan professioneel karten. Een wijnzaak uit de regio, was een van de sponsors tijdens zijn kartcarrière. Jordy volgde de opleiding tot junior accountmanager en besloot destijds om stage te lopen bij dezelfde wijnzaak. Hij had zijn passie gevonden, namelijk de wijnwereld. Tijdens het begin van de coronapandemie, nam Verboon de tijd om zich in te lezen en te richten op iets wat hij altijd al graag wilde. Het was namelijk zijn droom om jong ondernemer te worden. De wijnhandel was een logische stap en zo ontstond Verboon Wines. Verboon Wines levert de wijnen gekoeld aan huis, met een speciale koelbus. De wijnen kunnen binnen een uur worden geleverd binnen Lansingerland. De jonge ondernemer deed zijn kennis op door werkervaring en zich in te lezen. Sinds zijn 18e bezoekt hij ook graag wijnproeverijen. Twee jaar later geeft hij de wijnproeverijen zelf. Zijn kennis en ervaring wil hij graag delen met jongeren. Dit is ook de reden dat Verboon Wines met veel jongeren samenwerkt. Dit hoopt hij in de toekomst nog meer te kunnen realiseren wanneer zijn bedrijf meer groei zal doormaken. Verboon geeft aan dat men hem altijd mag benaderen via social media.

Op zoek naar passie
“Wat mij juist heel erg heeft geholpen tijdens deze coronatijd, is het vinden en waarmaken van mijn passie. Je moet eerst een passie vinden, natuurlijk is niet iedereen een geboren ondernemer. Ga op zoek naar je passie en focus je daarop”, zegt Verboon vol enthousiasme. We zitten nu veel thuis en er is minder te doen. Verboon ziet dit juist als een kans. “Je bent bijvoorbeeld niet meer brak op zondag na een avondje uit. Gebruik deze tijd goed om je ideale droom uit te werken”, zegt hij. Het advies wat Verboon aan de jongeren geeft, is iets wat hij zelf ook heeft ervaren. “Zo heb ik het in deze afgelopen tijd gedaan en het heeft mij heel erg geholpen. Ik kwam juist elke dag tijd te kort, in plaats van dat ik me verveelde. Maar, hoe pak je zoiets aan? Hoe kun je ervoor zorgen dat je je (verborgen) passie ontdekt? “Het klinkt heel erg saai, maar lees veel boeken”, zegt Verboon overtuigend. “Het verandert echt je mindset. Lees bijvoorbeeld over ondernemerschap, over innovatie. Het verandert een hoop, het geeft je echt een boost om weer door te gaan.” Ook ervaringen van anderen kunnen helpen. Verboon luistert graag naar andere ondernemers. “Je kunt er veel van leren. Ondernemers doen iets wat ze graag willen, dat is gewoon tof om naar te luisteren.”

Positief denken
Volgens Verboon moeten we blijven denken in mogelijkheden. In Lansingerland hebben wij bijvoorbeeld een mooi park waar men kan sporten, iets dat ze bijvoorbeeld in andere steden weer niet hebben, sporten is namelijk een belangrijk aspect van een positieve mindset. “We zitten nou eenmaal niet in een ideale situatie, maar om nu iedere dag te zeggen dat het niet leuk is, wordt het er ook niet leuker op. Alles is mogelijk, als je je er maar voor inzet. Ook aan deze pandemie komt een eind. Volgens Verboon is er al licht te zien aan het einde van de tunnel en breken er spoedig betere tijden aan. Verboon beseft dat het in deze tijd soms moeilijk te geloven is, als het er zo uitzichtloos uitziet. “Als je positief denkt, komen er vanzelf positieve dingen op je af.”

Uit de krant

Uit de krant