Een pakket- en briefautomaat. (Foto: PR PostNL)
Een pakket- en briefautomaat. (Foto: PR PostNL)

Eerste PostNL pakket- en briefautomaat in Berkel en Rodenrijs

Algemeen 786 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs– Ook de inwoners van Berkel en Rodenrijs kunnen nu 24 uur per dag, zeven dagen per week pakketten ontvangen en versturen. Sinds vandaag staat er namelijk een pakket- en briefautomaat van PostNL buiten bij de Karwei aan de Berkelse Poort 1 in Berkel en Rodenrijs. Deze automaat betekent voor de Karwei een nieuwe stap in de service naar zijn klanten, en voor PostNL een volgende stap in de uitrol van de pakket- en briefautomaten. 

Vanaf vandaag kunnen consumenten in Berkel en Rodenrijs terecht bij de innovatieve pakket- en briefautomaat van PostNL om hun pakketten te ontvangen en hun brief en/of pakket te versturen. Linda van der Horst, Formulemanager bij PostNL: “Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten en willen dat doen waar en wanneer het hen goed uitkomt. Door de pakket- en briefautomaat bij de Karwei kunnen mensen tijdens het winkelen ook hun pakketten ophalen. En hoef je niet in de rij te staan bij een PostNL-punt. De locatie bij de Karwei is ook ideaal voor alle bewoners van de omliggende woonwijken.”

Pakket- en briefautomaat
De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen. De pakket- en briefautomaat in Berkel en Rodenrijs is een PBA+. De PBA+ is 4 meter breed en heeft 49 lockers. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen, op een door de consument zelfgekozen moment. PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met vijftien automaten in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg waarna een verdere landelijke uitbreiding volgde. PostNL blijft zijn netwerk uitbreiden op basis van de wensen van zakelijke klanten en consumenten, daar horen ook deze automaten bij. Inmiddels staan er 150 pakket- en briefautomaten in Nederland, inclusief de automaat in Berkel en Rodenrijs. Zie postnl.nl/pba voor meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant