Afbeelding

Wilma Atsma tijdelijke gemeentesecretaris Lansingerland

Algemeen 133 keer gelezen

Lansingerland - Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland heeft de keuze gemaakt om een ad interim gemeentesecretaris/directeur aan te stellen. Met het vertrek van Lucas Vokurka als gemeentesecretaris is het college inmiddels gestart met de wervingsprocedure voor diens opvolging. 

Het gemeentebestuur wil de tussenliggende periode overbruggen. Na een positief advies van de ondernemingsraad heeft het college besloten mevrouw Wilma Atsma aan te nemen als gemeentesecretaris ad interim. Wilma Atsma is sinds 2008 actief als directeur/gemeentesecretaris. Zo vervulde zij deze functies binnen andere gemeenten waaronder Wassenaar, Voorschoten en Bloemendaal. Op dit ogenblik rondt ze een tijdelijke opdracht af als gemeentesecretaris bij de gemeente Maassluis. Bij de selectie is de match onderzocht tussen het opgestelde profiel en het cv en de persoonlijkheid van de kandidaat. 

Burgemeester Pieter van de Stadt: “We hebben ondanks corona als organisatie mooie stappen gezet richting het verder professionaliseren van onze organisatie. Met de komst van Wilma Atsma verwachten wij een goede borging van de taken en stabiele koers voor de komende periode.” Vanaf 16 augustus start de nieuwe gemeentesecretaris met het voeren van kennismakingsgesprekken. In de collegevergadering van dinsdag 31 augustus 2021 wordt zij formeel benoemd c.q. aangewezen als gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Uit de krant

Uit de krant