Afbeelding

Expeditie Lansingerland eindigt zomervakantie met geruisloos feest

Algemeen 67 keer gelezen

Bergschenhoek – Het blijft een komisch gezicht, een silent disco. Dansende en zingende kinderen met een koptelefoon op, terwijl je als toeschouwer geen muziek hoort. Toch is het een heel handige vorm van buitensport, omdat iedereen op deze manier de instructies hoort en er ook geen geluidsoverlast wordt veroorzaakt. De silent disco was dit jaar de afsluiter van het succesvolle Expeditie Lansingerland.

Na het succes van vorig jaar heeft Lansingerland Beweegt ook afgelopen zomervakantie weer een heel gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur voor kinderen tot 18 jaar weten te realiseren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kon het wel proberen: van padel tot yoga, van wielrennen tot muziekles en van judo tot workshops op het gebied van mode en dansen. Eén van de activiteiten, was de afsluitende silent disco die plaats vond op het terrein naast zwembad De Windas. Ook wethouder van sport en cultuur Ankie van Tatenhove liet zich niet onbetuigd en danste er samen met de kinderen vrolijk op los: “We vinden het hartstikke leuk en heel belangrijk dat dit is georganiseerd, want zo kan iedereen lekker in beweging blijven en leuke dingen doen. Maar op deze manier leer je ook andere sporten en activiteiten kennen die je normaal gesproken wellicht niet zou doen en misschien denk je dan: dat lijkt me leuk. Daarom heeft Geert van Rijn nog iets moois bedacht en dat heet ‘Beleef!’. Daarmee kun je gratis proeflessen volgen op het gebied van sport en cultuur.” Tim Heemskerk van Lansingerland Beweegt: “We hebben 23 aanbieders 110 activiteiten kunnen laten aanbieden aan de kinderen de afgelopen weken. Veel activiteiten waren uitverkocht - voor een activiteit vroegen we een bijdrage van 2 euro - om de financiële haalbaarheid te kunnen waarborgen, dus we kunnen wel zeggen dat het een groot succes was. Veel activiteiten waren buiten en hoewel we geen fantastische zomer hebben gehad, hebben we in het algemeen wel redelijk geluk gehad met het weer. En voor de kinderen maakt het ook eigenlijk niet uit, die trekken gewoon hun kaplaarzen aan als het regent. Je ziet wel dat er een behoefte is aan zulk soort activiteiten binnen de gemeente. Vooral voor de wat jongere kinderen. De oudere jeugd kan zijn tijd toch al wat makkelijker zelfstandig invullen. Er werden kwalitatief leuke en goede lessen gegeven en het was zowel fijn voor de kinderen, als voor de lokale aanbieders, omdat zij zich op deze manier ook konden laten zien. Dubbele winst dus. Het doel is om de kinderen in beweging te houden en nu kunnen ze gaan kijken: wat past bij mij. We proberen op die manier zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Normaal gesproken werk ik meer op de achtergrond, maar als je die blije gezichten van die kinderen ziet dan weet je waar je het voor doet, zeker in coronatijd. Eigenlijk is er maar weinig nodig om kinderen een leuke middag te bezorgen, dat is wat de expeditie maakt. Je kunt een duur uitje doen of je geeft de kinderen een koptelefoon en ze kunnen zich ook lekker uitleven!”

Beleef!
Na het succes van de Expeditie bieden aanbieders in Lansingerland jongeren tot en met 18 jaar graag de kans om verschillende sport- en cultuuractiviteiten (nogmaals) uit te proberen. Dit gebeurt vanaf komend seizoen onder de titel: Beleef! Sport & Cultuur. Er zijn ruim 30 verschillende aanbieders die na de zomervakantie speciaal voor de jeugd hun deuren openen voor gratis proeflessen. Meer informatie via www.lansingerlandbeweegt.nl.

Uit de krant

Uit de krant