Afbeelding

Eerste bewoners Wilderszijde slaan eerste paal de grond in

Algemeen 73 keer gelezen

Bergschenhoek - Woensdag 22 september hebben de toekomstige bewoners van de wijk ‘Wonen in Buyten’ in Wilderszijde zelf de starthandeling verricht voor de bouw van hun nieuwe woningen. Dit gebeurde door middel van gepersonaliseerde heipalen.

Zij deden dit samen met wethouder Jan-Willem van den Beukel. Het project heeft een lange voorgeschiedenis. Voor deze bijzondere dag hebben ontwikkelaar en gemeente de nieuwe bewoners uitgenodigd voor de start. Voor de economische crisis in 2008 hadden de gemeente en bouwer Waal Ontwikkeling al een overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuw deelplan. Het ging hier om 144 woningen in Wilderszijde. Door die crisis is het bouwplan niet eerder tot uitvoering gekomen. Begin 2017 hebben de betrokken partijen de ontwikkeling van Wilderszijde hervat. Omdat beleid, wet- en regelgeving en omstandigheden intussen sterk veranderd waren, hebben gemeente en Waal het al bestaande deelplan hierop aangepast en verbeterd.

Wonen in Buyten
Wonen in Buyten is het eerste woonproject in Wilderszijde. Het ligt in het voormalig poldergebied tussen Rotterdam en Lansingerland. In het totale gebied Wilderszijde komen tussen 2500 en 3000 woningen. Eigenlijk ontstaat een bijna nieuw dorp binnen de gemeentegrenzen.

Uit de krant

Uit de krant