Titia Cnossen in mei van dit jaar tijdens een speciale raadsvergadering als burgemeester van Woudenberg. (Foto: videostill YouTube)
Titia Cnossen in mei van dit jaar tijdens een speciale raadsvergadering als burgemeester van Woudenberg. (Foto: videostill YouTube)

Berkelse Titia Cnossen nieuwe wethouder Lansingerland

Algemeen 372 keer gelezen

Lansingerland - De 64-jarige Titia Cnossen uit Berkel en Rodenrijs volgt Ankie van Tatenhove op als wethouder van Lansingerland.

Cnossen is lid van de ChristenUnie. Vanuit het landelijk netwerk van de partij kwam de ChristenUnie drie interessante kandidaten op het spoor. Al bij het eerste contact met hen bleken zij alle drie uitstekende papieren te hebben. Daarop ging de selectiecommissie, die bestond uit vertegenwoordiging van bestuur en fractie, met hen uitvoerig in gesprek over hun motivatie, hun politiek-bestuurlijke ervaring en hun visie op het wethouderschap in Lansingerland.

Oud-wethouder Berkel en Rodenrijs
Titia Cnossen (1957) is een door de wol geverfde bestuurder en een bekend gezicht in de landelijke ChristenUnie. Tot voor kort was zij burgemeester van de gemeente Woudenberg. Ze stopte in juni van dit jaar omdat ze wilde verhuizen en meer tijd wilde besteden aan haar kleinkinderen. Voor het burgemeesterschap was zij achtereenvolgens wethouder in de gemeente Berkel en Rodenrijs (vóór de fusie) en in de gemeente Woerden. Titia is een verbindende persoonlijkheid en heeft in haar voorgaande functies veel ervaring opgedaan die goed ingezet kan worden in het wethouderschap in Lansingerland. Titia Cnossen zelf: “Wethouder zijn is boeiend en aantrekkelijk en ik verheug mij op de nieuwe kennismaking met allen die betrokken zijn met Lansingerland.”

Fractie en bestuur van de ChristenUnie hebben groot vertrouwen dat Titia snel een goede samenwerking met de gemeenteraad zal opbouwen en vooral ook dat zij zich sterk zal maken voor het belang van alle Lansingerlanders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant