Nicolette Dronkers, directeur OBS Vuurvogel, wethouder Simon Fortuyn en Joke Fremouw, locatieleider CBS Boterdorp, openden in oktober vorig jaar een groenblauw schoolplein.
Nicolette Dronkers, directeur OBS Vuurvogel, wethouder Simon Fortuyn en Joke Fremouw, locatieleider CBS Boterdorp, openden in oktober vorig jaar een groenblauw schoolplein.

Subsidie voor groenblauwe schoolpleinen

Algemeen 176 keer gelezen

Lansingerland - De afgelopen jaren zijn een aantal schoolpleinen in Lansingerland groenblauw gemaakt. Dit houdt in dat de stenen worden ingeruild voor natuurlijke elementen zoals gras, bomen en struiken. 

Kinderen spelen liever op een groenblauw schoolplein, omdat deze uitnodigt tot ontdekkend spelen. Het is dus leuker, gezonder, maar ook leerzamer. Ook is een groenblauw schoolplein klimaatproof, omdat de verstening in Lansingerland wordt tegengegaan. Een win-win-situatie dus! De gemeente Lansingerland gaat nu verder met de aanpak van stenen schoolpleinen en heeft vanaf 1 januari 2022 een nieuwe subsidie in het leven geroepen om meer schoolpleinen in Lansingerland groen en klimaatadaptief te maken!

Voorwaarden
Het betreft voor in ieder geval de komende drie jaar (2022, 2023 en 2024) een eenmalige subsidie van 20.000 euro per schoolplein. Er is subsidie voor maximaal vijf schoolpleinen per jaar. De subsidie is enkel bedoeld voor de inrichting van een groenblauw schoolplein voor het basisonderwijs. De gemeente geeft hierbij richtlijnen voor een klimaatadaptieve inrichting. Het nieuwe plein dient binnen één jaar na toekenning van de subsidie aangelegd te worden. In het subsidiebedrag is een bijdrage voor procesbegeleiding opgenomen om scholen op weg te helpen.

Aanmelden en informatie
Voor aanmeldingen geldt het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt. Voor meer informatie over de voorwaarden en aanmelden voor de regeling, kunnen scholen contact opnemen via: ihp@lansingerland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant