Afbeelding

Radio Rijnmond drie uur live vanuit centrum Bleiswijk

Algemeen 353 keer gelezen

Bleiswijk - Radio Rijnmond zendt vrijdagochtend 21 januari live uit vanuit het centrum van Bleiswijk. Presentator Erik Lemmers bezoekt dan tussen 10.00 uur en 13.00 uur de winkeliers die deelnemen aan de gedichtenroute. 

De gedichten zijn geschreven door lokale dichters. De gedichtenroute is een initiatief van Theater ‘t Web, Bibliotheek Oostland en De Jongens van Hiernaast (dat culturele projecten rondom maatschappelijke thema’s organiseert). Aanleiding voor die samenwerking is de Week van de Poëzie 2022, van 27 januari tot en met 2 februari. De gedichtenroute is de opmaat voor een muzikale talkshow die gepland staat op 30 januari in Theater ‘t Web. Presentator van deze voorstelling is Marco Martens, de Rotterdamse schrijver en spoken word-artiest. 

Vijf winkeliers
Aan de gedichtenroute doen vijf winkeliers mee: Wijnhuis Wooning, Van der Linde Lingerie, Renate Bloembindkunst, DA Molenaar en YouAsMe. De ondernemers hebben onlangs kennisgemaakt met een lokale dichter. Op basis van dat gesprek hebben de dichters korte gedichten geschreven over de winkels, de ondernemers, hun medewerkers én hun rol in het dorp. De gedichten zijn in ieder geval de komende weken te zien in de winkeletalages van de vijf winkeliers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant