Zuster Theofrida (linksvoor) bij de afscheidsviering in de kapel van Huize Sint Petrus.
Zuster Theofrida (linksvoor) bij de afscheidsviering in de kapel van Huize Sint Petrus.

Zuster Theofrida verhuist van Berkel naar Egmond aan Zee

Actueel 1.273 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Een paar weken terug hadden we een verhaal over Zuster Theofrida die 91 is. Ze heeft meer dan zestig jaar in Berkel en Rodenrijs gewoond en is gisteren verhuisd naar Huize Agnes in Egmond aan Zee.

Destijds kwam ze hier omdat ze als kloosterzuster werd ‘uitgezonden’ om in Huize Sint Petrus de ouderen daar te verzorgen. Haar kloosterorde nam het tehuis over van een andere orde.
’s Morgens kwamen de nonnen vanuit Noord-Holland in Berkel aan en ’s middags vertrokken de nonnen die jarenlang het werk gedaan hadden terug naar Brabant. Niet omdat ze het zat waren, maar omdat hun kloosterorde zich terugtrok.

Gemengde gevoelens
Dat was begin jaren zestig. Zuster Theofrida heeft sindsdien in Berkel gewoond en gewerkt. Met veel plezier. Met gemengde gevoelens verhuist ze nu naar Egmond aan Zee waar ze haar medezusters weer ontmoet. Ze werd de laatste jaren minder mobiel, vandaar de keuze om te vertrekken. Heel veel Berkelaren vinden dat heel jammer en zij zelf ook. Vorige week zondag was er een mooie afscheidsviering in de kapel van Huize Sint Petrus. Daarbij zong het koor Cantemus Domino waar Zuster Theofrida jaren lang deel van uitmaakte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant