Youri de Winter van TOGB. (Foto: Ron Fruining)
Youri de Winter van TOGB. (Foto: Ron Fruining)
VOETBALWEEKEND

Weinig hoogtepunten in koud en guur Lansingerlands voetbalweekend

Actueel 104 keer gelezen

Lansingerland - Op Sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs was koploper SteDoCo te sterk voor middenmoter TOGB. Na een 0-3 ruststand stapte de ploeg van trainer Rick Adjei met een 1-3 zege in de bus. Het was de tiende zege op rij voor de lijstaanvoerder.

TOGB-trainer Jonk had de dinsdag in het oefenduel trefzekere Twan Verdel en Anthony Slierendrecht niet in de basis gezet, maar op de bank geposteerd. Wel was de trefzekere Youri de Winter er vanaf het eerste fluitsignaal bij voor de Hoge Land-bewoners. Koploper SteDoCo maakte het verschil direct in het eerste kwartier. Na vier minuten lag de eerste al in het TOGB-doel. Van dichtbij kon Nizar Mekkaoui de 0-1 achter Zwarteveld in de korte hoek binnen schieten. SteDoCo was de baas en dicteerde het spel. Ook de tweede treffer volgde in het eerste kwartier. Een aanval over rechts kon in de vijfmeter eenvoudig worden binnen gekopt door Arwin van Soest, 0-2. Kort voor rust ontfutselde de bezoekers de bal bij een inspeelpass op Youri de Winter en stonden via een vloeiende aanval plots in de TOGB zestien. De TOGB-verdediging probeerde de bal te blokken, waardoor de bal bij de tweede paal door Sjaak Kuyper van dichtbij kon worden binnengeschoten, 0-3. Slordig verdedigen aan de kant van SteDoCo zorgde nog voor een Berkelse aansluitingstreffer. Leroy Zwarteveld onderschepte een zwakke inspeelpass, zag dat Youri de Winter volledig vrij stond in de zestien en bediende De Winter op maat. De aanvaller nam de bal aan en wist vervolgens van dichtbij, met een aanstormende SteDoCo verdediger in zijn nek, de bal in de korte hoek te prikken: 1-3. Dat was ook meteen de einduitslag. 

Eersteklasser BVCB hield het in eigen huis op een 2-2 gelijkspel tegen SHO. BVCB had in het tweede bedrijf grip op het middenveld, maar SHO liep uit het niets uit naar een 0-2 voorsprong. Daarna herpakte BVCB zich en startte een inhaalrace. Tien minuten voor het einde viel de 1-2 via Rob Vrijenhoek en in blessuretijd kwam de thuisclub langszij dankzij Ricobert Luijandro. Ook tweedeklasser cvv Berkel kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Vitesse Delft: 1-1. De Berkelse goal was van Mohamed Azaroiali. Er was van beide kanten veel strijd en passie, maar bij zowel Vitesse, als Berkel ontbrak de finesse en kunde om deze strijdlust na de 1-1 in goals uit te drukken. Vorige week schoot rechtsback Tim Overes van derdeklasser Soccer Boys in eigen doel, nu overkwam het Raymond Schenk. De Bleiswijkers verloren in en tegen Koudekerk met 4-0. Koploper Soccer Boys miste maar liefst drie basisspelers en zag ook concurrent BSC’68 verliezen. Soccer Boys, dat vorige week nog verrassend naast de eerste periodetitel greep, zakte naar plek 4. Voor de vrouwen van cvv Berkel was het ook geen succesvol voetbalweekend. Het was geen ideaal voetbalweer voor sprankelend veldspel, maar Berkel en tegenstander DTS’35 probeerden het wel. In de tweede helft kwamen de bezoekers pas aan scoren toe. In de 61e minuut viel de 0-1 en tien minuten later ook de 0-2. Berkel zakt door de nederlaag naar plek tien in de Topklasse. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant