De jeugdige prijswinnaars met hun creaties.
De jeugdige prijswinnaars met hun creaties.

Prijsuitreiking winnaars Kunsttoer 2023

Actueel 257 keer gelezen

Lansingerland - Begin oktober werd voor de 28e keer de Kunsttoer georganiseerd, meer dan 2500 bezoeken werden gebracht aan de verschillende ateliers en locaties. Er waren dit jaar twee wedstrijden aan de atelierroute verbonden, voor de jeugd ‘Kunst voor Kids’ en het inmiddels traditionele ‘Win een Kunstwerk’. De prijsuitreiking vond afgelopen woensdag 15 november plaats in het gemeentehuis van Lansingerland.

Via de scholen werd de jeugd van Lansingerland uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Kunsttoer. Ze gingen langs de kunstenaars om daar inspiratie op te doen en vervolgens een eigen kunstwerk te maken. Dit werkstuk kon worden ingeleverd bij Atelier de Hichte. De jury, bestaande uit Julia Woning en Marijke Ridderhof, heeft uit de verschillende leeftijdsgroepen een drietal winnaars uitgekozen. Wethouder Titia Cnossen van cultuur wilde voor dit initiatief graag de prijzen uitreiken. Ze had met alle jonge kunstenaars een leuk gesprek, over hoe ze op het idee gekomen waren en hoe ze het werkstuk vervolgens hadden gemaakt. Alle winnaars kregen een leuk pakket waarmee ze hun creatieve vaardigheden verder mee kunnen ontwikkelen. De winnaars zijn: Elise van Calcar, groep 8 van de Wiekslag, Fien Witkamp, groep 6 van CBS Boterdorp en Annika Prinsloo uit groep 1-2 van de Poolster. Een van de winnaars, Fien Witkamp, zit op tekenen schilderles bij juf Jeannette Ruigrok en juf Mandy de Veld van Kunstbreak Junior en heeft daardoor al wat ervaring opgedaan. Annika Prinsloo is daar nog wat te jong voor, maar ze heeft dus duidelijk veel aanleg. Elise van Calcar heeft een heel mooie kleurpotloodtekening gemaakt waarvan iedereen onder de indruk was. De kunstwerken zijn tot 1 december 2023 te bewonderen bij kantoorboekhandel Van Atten in Berkel en Rodenrijs. De kinderen die een werkstuk hebben ingeleverd maar niet in de prijzen zijn gevallen kunnen hun werkstuk ophalen tijdens kantoortijden, graag voor 30 november 2023, bij Atelier de Hichte aan de Kleihoogt 1 in Berkel en Rodenrijs, alwaar daar een kleine verrassing ligt te wachten.

Win een Kunstwerk 2023
Elk jaar verloot de Kunsttoer een kunstwerk onder de bezoekers; dat kon door het invullen van hun naam bij de kunstenaar waarvan ze wel een kunstwerk wilden winnen. Dit jaar werd Pieter de Vogel als kunstenaar getrokken, uit zijn bezoeklijst werd de familie van der Erve getrokken. Zij hebben bij Pieter een kunstwerk uitgezocht en hebben dat woensdag uit handen van wethouder Titia Cnossen ontvangen. Jan en Marina van de Erve waren erg blij met het kunstwerk met de titel ‘Zwermen’, een werkstuk van keramiek met een bijzonder gedetailleerde structuur. Een leuk toevalligheid is dat Marina op school les kreeg van Pieter en nu dus een mooi werkstuk heeft van haar oude leraar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant