Een heerlijke en zeer verdiende overwinning voor de speelsters en staf van cvv Berkel, die dit later nog vierde met een etentje voordat de lange reis naar Berkel weer begon. (Foto: Johan van Aalst)
Een heerlijke en zeer verdiende overwinning voor de speelsters en staf van cvv Berkel, die dit later nog vierde met een etentje voordat de lange reis naar Berkel weer begon. (Foto: Johan van Aalst)
VOETBALWEEKEND

TOGB nipt verslagen door Quick en Soccer Boys grijpt naast periodetitel

Actueel 394 keer gelezen

Lansingerland - Op sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag werd tijdens de wedstrijd Quick-TOGB pas in blessuretijd de enige goal van de wedstrijd aan de toeschouwers voorgeschoteld. Namens de Haantjes was het invaller Sango die aan het einde van een vlotte aanval stond en de 1-0 tegen de touwen kon werken.

TOGB-trainer Jonk analyseerde achteraf waar het mis ging voor TOGB. “We leren van deze domper dat je tot aan het einde honderd procent geconcentreerd moet blijven. Wanneer je de blessuretijd ingaat, moet je zorgen dat de bal op de helft van je tegenstander blijft. Zo zorg je dat je zelf niet in de problemen komt. Ik vond de wedstrijd niet goed vanuit het punt dat beide teams aan de bal te gehaast speelden, waardoor er onzorgvuldig werd opgebouwd. Heel veel uitgespeelde kansen hebben zowel Quick als wij niet gecreëerd. Waar het Max le Fevre vorig week wel lukt om bepalend te zijn lukte het hem vandaag helaas niet. Zo’n mooie aanval moet je afronden met een goal, maar helaas zat dit er vandaag niet in. We gaan ons vanaf donderdag volledig richten op de wedstrijd met Stedoco en spelen komende dinsdag tegen de O21 van Excelsior Rotterdam.”

Eersteklasser BVCB won in Zeeuws-Vlaanderen met 1-4 van Terneuzense Boys. De Hoekse goals waren van Michael de Rooy, Mike Hollenberg (2x) en Evan Blom. Scheidsrechter Aad Hilgersom was volgens de thuisclub-aanhang de kwade genius. Hij trok maar liefst twaalf gele kaarten voor ageren tegen de leiding. Terneuzense Boys eindigde met negen man. Ook trainer Kevin Hollander kon zich niet beheersen en moest achter de afrastering plaatsnemen. Tweedeklasser Berkel was met 1-3 te sterk voor Hillegersberg. Voor de rust hield Hillegersberg de bezoekers aardig in bedwang, daarna sloeg Berkel toe met goals van Bart van den Dool, Patrick van Herwaarden en Leonardo Busato. Soccer Boys had zaterdag de periodetitel voor het oprapen. De ploeg van trainer Tim van Aalst had in eigen huis genoeg aan een puntje tegen Aarlanderveen. Maar in Bleiswijk geen feestje, maar een nachtmerrie. Het enige doelpunt werd gemaakt door Tim Overes, in eigen doel: 0-1. 

De dames van cvv Berkel vertrokken zaterdag iets na 12.30 uur met het hele gezelschap met de bus van Cor Labots naar het verre Heerlen voor de wedstrijd tegen Bekkerveld, dat net als Berkel debuteert in de topklasse en stijf onderaan staat. Prima veldspel met mooie passes leverde met regelmaat een kans op. Vlak voor rust viel de bevrijdende 0-1 via Demi Verlangen. In de tweede helft een oppermachtig Berkel dat lekker combineerde en het goede spel beloond zag worden met veel doelpunten: de 0-2 van Demi Verlangen en de 0-3 van Angela Versluis. In de 74e minuut viel ook de 0-4 via de voet van aanvoerster Verlangen. Een kleine tien minuten voor tijd scoorde Jonna Hulshof de 0-5, waarna vlak voor tijd Bekkerveld de eer mocht redden door 1-5 te scoren. Berkel klimt op de ranglijst naar plek negen met zeven uit zeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant