Een groot deel van de toekenning (8,8 miljoen) is vervolgfinanciering voor het project ‘Rotterdam de boer op!' (Foto: PR/Marten van Dijl)
Een groot deel van de toekenning (8,8 miljoen) is vervolgfinanciering voor het project ‘Rotterdam de boer op!' (Foto: PR/Marten van Dijl)

Impuls voor droomproject ‘Rotterdam de boer op!’

Actueel 322 keer gelezen

Regio - Natuurmonumenten ontvangt tien miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij als impuls voor meer natuurinclusieve landbouw in ons land. 

Een groot deel van de toekenning (8,8 miljoen) is vervolgfinanciering voor het project ‘Rotterdam de boer op!’ In dit innovatieve project werkt Natuurmonumenten sinds 2021 met 23 partners in een onorthodoxe coalitie samen aan meer biodiversiteit, eerlijk geproduceerd eten én een goede boterham voor groene boeren. De aanpak op regionale schaal en in de héle voedselketen is uniek in Nederland. Boeren, burgers en (korte) ketenpartijen beschermen zo samen ‘hun eigen’ landschap, natuur en biodiversiteit. Na twee en een half jaar zijn de eerste tastbare resultaten geboekt. De wens is om de ervaringen opgedaan bij ‘Rotterdam de boer op!’ op meer plekken te laten landen. Daarom is ook 1,2 miljoen euro beschikbaar voor andere natuurinclusieve landbouwprojecten in het land. “Geweldig dat we met deze zeer royale financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij verder kunnen met dit innovatieve en experimentele project,” zegt Pim van der Feltz, algemeen directeur van Natuurmonumenten. “Hier komen een gezond verdienmodel voor agrariërs en een duurzame en natuurinclusieve voedselproductie samen. Met ‘Rotterdam de boer op!’ laten we zien dat het wél kan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant