Corinne van Lelieveld is de nieuwe directeur van Cultuurhuis Casa Cadanza.
Corinne van Lelieveld is de nieuwe directeur van Cultuurhuis Casa Cadanza.

Nieuwe directeur Casa Cadanza: “We gaan inzetten op artistieke en culturele verbondenheid”

Actueel 673 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Met Corinne van Lelieveld heeft het Cultuurhuis Casa Cadanza een ervaren en bevlogen directeur gekregen. Een directeur met een missie, waarbij artistieke en culturele verbinding binnen Lansingerland de rode draad vormt. Afgelopen week viel er een kaartje in de bus bij de bewoners van Lansingerland, waarin Corinne zich voorstelt. Een mooi moment om haar kijk en toekomstplannen op het gebied van kunst en cultuur in Lansingerland onder de loep te nemen. Hoewel het nog even duurt voordat het cultuurhuis er staat, zullen de bewoners al veel eerder met Casa Cadanza in contact komen. 

“Ik werk eigenlijk mijn hele leven al in de culturele sector”, zegt Corinne lachend. Vooral in de podiumkunsten zowel bij accommodaties, als bij het theater, verschillende cultuurhuizen en gezelschappen. Ook heeft Corinne een tijdje als beleidsmedewerker cultuur bij de gemeente Dordrecht gewerkt. Corinne heeft op deze manier ook kunnen ervaren hoe het beleid wordt gemaakt. Dus extra kennis en ervaring in the pocket! Voor Corinne is het de eerste keer dat ze betrokken wordt bij een nog nieuw op te zetten cultuurhuis. Een mooie kans met vele uitdagingen. “Ik dacht meteen dit is once in a lifetime, een kans die ik moet grijpen.” Inmiddels is Corinne een kleine twee maanden samen met het team bezig om de plannen van het cultuurhuis te vormen. De afgelopen maanden stonden in het teken van ontmoeten, kennismaken en plannen inventariseren. “Het leukste vind ik het functioneren binnen de lokale samenleving en het opbouwen van relaties met het publiek, maatschappelijke organisaties en ondernemers”, zegt Corinne. Deze relaties kunnen er volgens Corinne aan bijdragen om een levendiger klimaat in de gemeente te creëren en tegelijkertijd kunst en cultuur dichterbij de mensen te brengen. “Kunst en cultuur bieden plezier, zingeving en verwondering. Die ervaring hoop ik straks ook voor het publiek te kunnen bieden in Casa Cadanza.” Corinne kan niet wachten tot de eerste paal wordt geslagen en het cultuurhuis langzaam vorm gaat krijgen, maar tot die tijd zit ze niet stil. Samen met het team is er inmiddels al een start gemaakt. In het laatste weekend van september heeft Casa Cadanza al deelgenomen aan Open Cultuurdag Lansingerland. Zolang het gebouw er nog niet staat, zal Casa Cadanza in de loop van de tijd naar de inwoners toe gaan. Dat kunnen bestaande culturele plekken zijn, scholen maar ook bijvoorbeeld een parkeerplek waar een buitenbioscoop kan worden georganiseerd. Het cultuurhuis onderzoekt ook de mogelijkheden hoe bewoners betrokken kunnen worden bij de programmering.

Het cultuurhuis
Casa Cadanza staat voor een uitgaansplek voor de bewoners van Lansingerland. Met Casa Cadanza wordt men in vervoering gebracht, een plek waar je iets kunt beleven en meemaken, maar ook een plek om dingen zelf te maken. Casa Cadanza gaat een breed cultureel aanbod leveren passend bij de diversiteit van de inwoners. Een aanbod met verschillende disciplines zoals: dans, theater, muziek, cabaret toneel en film. Naast een professionele programmering zal Casa Cadanza ook contacten onderhouden met amateurverenigingen en andere partijen die in Casa Cadanza kunnen optreden. Het wordt een bruisend geheel, een centrale plek waar culturele uitingen samenkomen. “Samen bereiken we meer. Het cultuurhuis wordt een prachtig pand met vele mogelijkheden”, zegt Corinne enthousiast. De tijdelijke programmering, zolang het gebouw er nog niet staat, zal vooral via social media en de website worden gedeeld.

Lansingerland is een groeigemeente met veel jongeren en gezinnen, dit biedt volgens Corinne perspectief voor de toekomst van kunst en cultuur in de gemeente. Corinne wil inzetten op eenheid en verbondenheid, waarbij het cultuurhuis een verbindende culturele en artistieke factor zal spelen tussen de verschillende kernen van Lansingerland en de verschillende bewoners. “We willen er zijn voor alle inwoners van Lansingerland, ongeacht leeftijd, achtergrond of herkomst. Casa Cadanza wordt van iedereen!” Verbinding is de belangrijkste factor in haar rol als directeur van het cultuurhuis. Aangezien de glastuinbouw een van de DNA bouwstenen van Lansingerland is, hoopt Corinne de glastuinbouw en Casa Cadanza op een duurzame en artistieke manier te kunnen verbinden. “Dat is ergens nog een droom van mij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant