Foto's: Astrid Nielsen
Foto's: Astrid Nielsen

Besosloop: scholieren rennen benen uit het lijf voor goed doel

Actueel 425 keer gelezen

Bergschenhoek – Drie jaar lang kon de Besosloop niet doorgaan, maar woensdagavond konden de rondjes over de Varenkade, Beukvaren, Groeneweg en Waghenaerdreef, zo’n negenhonderd meter, dan toch eindelijk weer gelopen worden. 

Voor de Besosloop worden alle bassischolen in Bergschenhoek uitgenodigd, waarbij kinderen van 4 tot 12 jaar zich kunnen laten sponsoren door familie, vrienden, buren en kennissen om op die manier geld bij elkaar te lopen voor een goed doel. Dat goede doel was dit jaar Stichting Baobab Kids, een stichting die zich inzet voor kwetsbare kinderen in het zuiden van Malawi. “Er waren 319 inschrijvingen, maar op de avond zelf kwamen er ook nog kinderen bij die graag mee wilden lopen”, laat de organisatie weten. “Zij konden tegen betaling van 3 euro een stempelkaart kopen en sommige kinderen regelden ter plekke nog sponsors. In totaal waren er zo’n 335 lopertjes. Omdat de laatste keer vier jaar geleden was, waren er best veel kinderen die de Besosloop nog nooit bewust hadden meegemaakt of het evenement misschien zelfs helemaal niet kenden. Daarom hadden we rekening gehouden met een wat lagere opkomst, maar die bleek toch prima te zijn en het enthousiasme was er niet minder om. Het begint echt weer een beetje te leven.” Nadat burgemeester Van de Stadt de kinderen heeft toegesproken, klinkt om half 7 het startschot voor de 34e Besosloop, waarna de kinderen een uur de tijd hebben om zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Na ieder rondje halen zij een stempel bij de kraam van hun school. Aan het eind van de loop worden de stempelkaarten bij de kramen ingeleverd en ontvangt iedere deelnemer een mooie medaille en een verfrissend ijsje.

“Vooral de kinderen uit de lagere groepen zijn heel enthousiast en proberen zoveel mogelijk rondjes te rennen voor het goede doel. Stichting Baobab Kids is opgericht door de Bleiswijkse Esther van Onna en zet zich in voor kwetsbare kinderen door ondersteuning van een dagopvang en revalidatiecentrum in Machinjiri in het zuiden van het land. Door haar werk kan de stichting de leefomstandigheden en toekomstverwachting van kinderen verbeteren. Daarbij werken ze nauw samen met de lokale gemeenschap. De Besosloop steunt altijd een doel dat iets te maken heeft met kinderen en we proberen altijd iets te zoeken dat ergens verbonden is met Lansingerland. We hebben Esther van Onna, die in Malawi woont, ook ontmoet en als je dan die schrijnende verhalen hoort is dit wel een heel mooi doel. De zus van Esther stond bij één van de kraampjes om te stempelen en daar kregen de kinderen ook wat lekkers om energie te houden om te lopen. Net als ieder jaar werden de komkommers gesponsord door Pasma en De Jong Diepvries verzorgt altijd de ijsjes. We willen de opbrengst graag zo hoog mogelijk houden, daarom zijn er veel vrijwilligers en sponsors nodig en is het heel fijn als je zulk soort mensen hebt. Ter verhoging van de feestvreugde stond een deel van de MPB van Muziekvereniging Concordia langs de route en die vonden het zo leuk dat ze volgend jaar weer willen komen. Dat is natuurlijk ook goed voor de gezelligheid. Daarnaast hadden we ook heel veel geluk met het weer, want dat was prima terwijl het de dag ervoor en erna heel veel geregend heeft. De aantallen waren misschien iets lager, maar qua sfeer met de ouders was het als vanouds. We staan weer op de kaart en staan er volgend jaar zeker weer!” De opbrengst van de Besosloop zal later bekend gemaakt worden. Kijk voor meer informatie op: www.baobabkids.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant