Afbeelding

Opticien: een prachtig gevarieerd beroep met toekomst

Actueel 628 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs – Bij het erkende leerbedrijf Optiek de Schepper worden ieder jaar jonge mensen opgeleid tot opticien. De gecertificeerde leermeesters bij Optiek de Schepper nemen de leerlingen, die na de middelbare school (VMBO4, MAVO of 3 jaar HAVO) een mooi vak willen leren, mee in het BBL-traject van de optiek opleiding.

Vakmanschap De leerlingen werken vier dagen per week met een mooi arbeidscontract bij Optiek de Schepper om de praktijk te leren en gaan één dag per week naar school voor de theorie, leren én werken dus. Je verdient een mooi centje en daarnaast word je opgeleid tot opticien. “Optiek is een zeer gevarieerd beroep. Uiteraard worden de brillen in ons eigen atelier vervaardigd,” vertelde Lauran de Schepper, eigenaar van Optiek de Schepper. We leiden mensen op tot vakmensen, want het vak opticien is een ambachtelijk beroep. Het werk bij Optiek de Schepper is heel divers. “Naast het ambachtelijke en technische aspect van het vak, hebben we ook te maken met mode, inkoop, verkoop en advies aan de klanten. Maar het heeft ook raakvlakken met de gezondheidszorg. Contact met huisartsen en oogartsen behoort tot de dagelijkse bezigheden. Geen dag is hetzelfde,” zegt Lauran. Optiek de Schepper is gespecialiseerd in oogmetingen, contactlenzen en het vervaardigen van brillen. Daarnaast hebben klanten bij Optiek de Schepper de keuze uit zonnebrillen van verschillende modehuizen, en uiteraard bieden we ook zonnebrillen op sterkte aan. De brillen worden volledig op maat gemaakt. Voor de contactlensdragers is het advies van Lauran om altijd de ogen op te laten meten en aan de hand van de meting de lenzen te kopen. Het is belangrijk dat een oogspecialist meekijkt.

“Optiek is een zeer gevarieerd beroep”

Leerling vacature Op dit moment is er nog plaats voor één leerling, omdat afgelopen schooljaar Daphne bij Optiek de Schepper haar 4-jarige opleiding tot opticien heeft afgerond en is doorgestroomd naar de HBO-optometrie. “Leerlingen die interesse hebben in deze opleidingsplaats kunnen contact met ons opnemen. Wij hebben je er graag bij in ons team,” besluit Lauran.”


Bovenstaand artikel is een advertorial.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant