Raadsleden in gesprek op het schoolplein van Melanchton de Blesewic.
Raadsleden in gesprek op het schoolplein van Melanchton de Blesewic.

Raadsleden in gesprek met Bleiswijkers

Actueel 123 keer gelezen

Bleiswijk – Leden van de gemeenteraad gingen vrijdag 22 september op pad in Bleiswijk. Met als belangrijkste doel om veel inwoners en ondernemers te spreken. Rode draad van dit bezoek was het thema vitaliteit. 

De tour van de raad begon op het schoolplein van Melanchton de Blesewic. Samen met leerlingen uit 4 havo deden ze een stellingenspel. Een aantal leerlingen maakte gebruik van de aandacht van de raad door een stevig pleidooi te houden voor de terugkeer van de nachtbus. Vanaf het schoolplein kregen de raadsleden een rondleiding van Marchien Bandell, projectleider Vitale Kernen, door het centrum van Bleiswijk. Ze liet zien waarom Lansingerland hoog scoort in een onderzoek naar aantrekkelijke winkelgebieden én wat de gemeente wil doen om dat in de toekomst zo te houden.

Kassenbouw
Bij Havecon werd de raad hartelijk ontvangen door directeur Henk Verbakel. Hij gaf uitleg over de wereldwijde activiteiten van zijn moderne kassenbouwbedrijf. Joost Ammerlaan heette de raadsleden welkom bij familiebedrijf Bakker Ammerlaan. Beide ondernemers vertelden hoe zij hun bedrijf toekomstbestendig maken door te investeren in duurzaamheid. Terug op de Dorpstraat bezochten de raadsleden de nieuwe locatie van Museum Bleiswijk. In het historische pand uit 1777 lichtte voorzitter Gerrit van der Knaap tal van activiteiten van het museum toe, waar een grote groep vrijwilligers zich voor inzet. Het museum is onderdeel van de erfgoedleerlijn die door de Cultuurtrein voor alle basisscholen in Lansingerland ontwikkeld is. Charmaine Hulsbosch, projectleider van de Cultuurtrein, vertelde wat leerlingen in Lansingerland nog meer aangeboden krijgen op cultuurgebied, in samenwerking met lokale cultuuraanbieders. Cultuurcoach Linda ter Horst gaf een aantal mooie voorbeelden van projecten waarin cultuur een maatschappelijke rol speelt. Zoals de cursus Lang Leve Kunst die ouderen uitdaagt om zelf kunst te beoefenen en hen door middel van kunst met elkaar in verbinding brengt.

Geanimeerde gesprekken
De tour werd afgesloten bij Theater ’t Web en Bibliotheek Oostland. Inwoners van Bleiswijk waren hier uitgenodigd om met de raadsleden in gesprek te gaan. Daar was enthousiast gehoor aan gegeven. Er ontstonden geanimeerde gesprekken, waarbij driftig aantekeningen werden gemaakt en contactgegevens werden uitgewisseld. Singer-songwriter Anna Lotte sloot de avond af met een mini-concert. 

Inclusie 
Komend voorjaar gaan leden van de gemeenteraad op pad in Berkel en Rodenrijs. Het thema dat dan centraal staat is inclusie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant