TOGB was oppermachtig, maar verzuimde lang de wedstrijd definitief te beslissen. (Foto: Ron Fruining)
TOGB was oppermachtig, maar verzuimde lang de wedstrijd definitief te beslissen. (Foto: Ron Fruining)

TOGB wint overtuigend van Unitas en klimt op de ranglijst

Actueel 411 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft op haar eigen sportpark Het Hoge Land overtuigend Unitas verslagen. Op het Hoge Land stapte de equipe van Jonathan Jonk met elf spelers en een 3-0 overwinning van het veld. Unitas eindigde het duel met negen, nadat vlak voor rust Habtemariam en na de thee De Vulder er met rood vanaf moesten. Voor TOGB scoorden voor ust Leroy Zwarteveld en Youri de Winter. De derde TOGB-treffer kwam op naam van Max le Fevre.

TOGB kende een flitsende start. De geel zwarten klopten direct op de deur en het was aan doelman Van Dongen van Unitas te danken dat de 1-0 op zich liet wachten. Met een hoge intensiteit liep het aan de kant van TOGB vanaf het eerste fluitsignaal. Na uitstekend positie spel van TOGB was het uiteindelijk Leroy Zwarteveld die de 1-0 na twaalf minuten liet aantekenen. Twan Verdel moest er vijf minuten later vanaf met een blessure, waarna Anthony Slierendrecht zijn plek in de aanval mocht overnemen. Na eenentwintig minuten werd de aanvalsdrift van TOGB opnieuw beloond met een tweede treffer. De aanval die voorafging aan de treffer was van grote schoonheid en eindigde bij Youri de Winter die de 2-0 op het score bord wist te zetten. Het was voor de Winter de derde treffer op rij.

Rood
Vlak voor de rust moest Unitas verder met tien. Medhanie Hebtemariam trapte Jordan Weegman, waarna Hebtemariam de rode kaart voorgehouden kreeg van scheidsrechter Krop die dit deed na overleg met zijn assistent. In de tweede helft probeerde Unitas trainer Hans de Jong met drie wissels de aansluiting te forceren. Het leverde de bezoekers niet op waarop zij hoopten. TOGB was oppermachtig, maar verzuimde lang de wedstrijd definitief te beslissen, waardoor de Gorinchemse hoop bleef. Unitas was met tien echter niet bij machte en in de vorm om een doelpunt te maken. De bezoekers waren in deze wedstrijd alleen gevaarlijk uit hoekschoppen. Na een afgeslagen corner van Unitas, kwam TOGB er razendsnel uit. Le Fevre werd op eigen helft aangespeeld en ging vervolgens alleen op doelman Van Dongen af. De Unitas sluitpost maakte zich breed, maar zag dat de inzet van Le Fevre in het Unitas doel eindigde, 3-0. TOGB legde in de slotfase een ware aanvalsgolf neer op de Unitas-helft om zo meer doelpunten te maken en het doelsaldo verder op te poetsen. Helaas waren de geel zwarten niet meer bij machten om meer doelpunten te produceren ondanks genoeg mogelijkheden.

Assistent-trainer Glenn den Uijl analyseerde de wedstrijd na afloop. “Die rode kaart is natuurlijk leidend. Unitas is een lastige tegenstander die alles uit de kast haalt om je te ontregelen. Je staat op dat moment 2-0 voor en moet bij rust al ruimer voorstaan en de wedstrijd eigenlijk met minimaal vijf of zes nul winnen. Op dat punt zijn we dan ook kritisch. Aan de andere kant houd je de nul, win je van een team dat net zoveel punten had en dat is natuurlijk fijn.” Door de derde overwinning op rij is TOGB geklommen naar de derde plek op de ranglijst. Komende zondag staat er naast een lange busreis voor TOGB op sportpark Pronsenbroek de wedstrijd met Groene Ster op het programma. De ploeg van Jonk zal gaan voor overwinning vier op rij. Groene Ster - TOGB start zondag 24 september om 14.30 uur.

Uit de krant

Uit de krant