Koen Streefkerk links met nummer 12, slaat hard en hoog de 3-3 binnen voor HBR (foto: Erik van Dort)
Koen Streefkerk links met nummer 12, slaat hard en hoog de 3-3 binnen voor HBR (foto: Erik van Dort) Erik van Dort

Teams HBR spelen gelijk bij eerste thuisduels

Actueel 330 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - De eerste seniorenteams van Hockeyclub Berkel en Rodenrijs speelden dit weekend voor het eerst deze competitie (tegelijk) thuis. Beiden streden hard en kregen aan het eind ieder één wedstrijdpunt. Dames 1 kwam tegen Warande tot 2 – 2, Heren 1 bleef tegen SCAS steken op 3 – 3.

Dames 1 promoveerde het afgelopen seizoen naar de landelijke 1e klasse en debuteerde vorige week met een gelijkspel tegen MEP in Boxtel. Deze week werd aangetreden tegen Warande uit Oosterhout. De wedstrijd was net begonnen en Berkel stond al met 0-1 achter. Berkel werd in het eerste kwart teruggedrongen, maar slaagde erin om in het tweede kwart gelijk te komen. Het was een samenspel tussen twee meiden uit het eerste van Meisjes onder 18: Jikke van Kesteren speelde diep Loïs Kuijper aan. Zij ging alleen op de keeper af en prikte goed binnen. Berkel kon er maar kort van genieten want binnen twee minuten wist Warande weer op voorsprong te komen. Daarna had Berkel het verdedigend beter op orde. Keepster Zenne Kardinaal redde een paar maal adequaat en met name Ilvy Fawzi, ook al een invalster van MO18-1, en de van een lange blessure teruggekeerde routinier Tina Hanemaaijer verdedigden goed en speelden een belangrijke rol in de opbouw dankzij strak geslagen passes. Vrij kort na rust kwam Berkel op 2 – 2 dankzij een strafcorner rebound die door Hester den Heeten werd binnengewipt. 

Verbijsterd
Wat er precies met de heren van Berkel gebeurde verbijsterde coach Stefan van der Ree: binnen 6 minuten na de start stonden ze al met 0-2 achter. Daarna was de wedstrijd qua spelbeeld wat meer in balans met o.a. een goede doelpoging van Koen Streefkerk die net naast ging, maar aan de andere kant moest Lucas Reusen op de doellijn redden bij een strafcorner van SCAS. Berkel maakte gelukkig net voor rust nog de aansluittreffer via Quinten van Eijs die dit jaar voor het eerst bij Berkel speelt. Het was dan ook een enorme tegenvaller dat Berkel ook al niet scherp aan de tweede helft begon en wederom in de eerste minuut een nogal knullige treffer moest incasseren. Zoals ook vorig jaar bleek, bezit HBR Heren nog steeds een grote veerkracht en bovengemiddeld goede conditie, en dus wisten zij de tegenstander in de tweede helft wel terug te dringen. Na ruim een kwartier maakte HBR de 2-3. De strafcorner van Quintijn van Rheenen werd nog gestopt maar de rebound werd attent binnengetikt door Quinten van Esch. Een minuut later was het een assist van Quinten die Koen Streefkerk vrij voor de keeper bracht. Met een harde hoge bal zette Streefkerk HBR op 3-3. HBR leek door te drukken toen een speler van SCAS met zijn lichaam een bal op de doellijn stopte, maar de scheidsrechter had een andere lezing en kende niet de verwachte strafbal toe, maar een vrije slag voor SCAS. Het bleef dus 3-3. 

Uit de krant

Uit de krant