Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Jongen (14) aangehouden na steekpartij Berkel Westpolder

Actueel 4.310 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Gistermiddag is er een negentienjarige man zwaargewond geraakt bij een steekpartij op station Berkel Westpolder in Berkel en Rodenrijs. De politie laat vandaag weten dat een verdachte is aangehouden. Het gaat om een veertienjarige jongen.

Omstreeks 13.30 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen over een steekincident. De politie, het Mobiel Medisch Team (MMT) en een ambulance werden direct uitgestuurd. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel met ondersteuning van het MMT. De jongeman was zwaargewond, maar aanspreekbaar. Hij is na behandeling ter plekke met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Veertienjarige verdachte

Veel reizigers hebben het incident zien gebeuren. Op het moment van de steekpartij kwam net een metrotoestel het station binnenrijden. De aanleiding van de steekpartij is onbekend. Volgens omstanders is de dader na de steekpartij de metro ingevlucht, waarna hij er direct weer uitging. Vervolgens is hij gevlucht. Op basis van het signalement is de verdachte later aangehouden. Het gaat om een veertienjarige jongen. Hij had op het moment van aanhouding een mes op zak. De politie heeft een onderzoek ingesteld. 

Uit de krant

Uit de krant