Foto: Spa Media
Foto: Spa Media

Brandweer doet urenlang onderzoek naar brandhaard

Actueel 2.736 keer gelezen

Lansingerland - In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 september zijn er meerdere meldingen van stankoverlast binnengekomen bij de meldkamer van de brandweer.

In Bergschenhoek is een sterke brandlucht waargenomen. Lange tijd was het onduidelijk waar deze lucht vandaan kwam. “Op dit moment rijdt een brandweerwagen (SIV-voertuig van kazerne Berkel) rond om te onderzoeken waar de geur vandaan komt,” liet een woordvoerder van de brandweer omstreeks 05:30 uur weten.

De meldkamer staat in contact met DCMR (Milieudienst Rotterdam) vanwege de meldingen van stankoverlast. DCMR laat via X het volgende weten: “DCMR heeft 91 meldingen ontvangen van een brandgeur in de omgeving van Bergschenhoek, Schiebroek, Hillegersberg en Ommoord. De brandweer en het Milieupiket doen onderzoek naar de bron. De mist bemoeilijkt het onderzoek. Updates zijn beschikbaar via DCMR.nl.”

Vanwege de dichte mist in de regio is het voor de brandweer moeilijk om te zoeken naar een mogelijke brandhaard.

Update 

Omstreeks 06:00 uur is de oorzaak van de sterke brandlucht gevonden. Langs de N471, in het Natuurgebied Zuidpolder, is een grote stapel hooibalen aangetroffen die urenlang in brand heeft gestaan.

Een tankautospuit van de brandweer is ter plaatse om de brand te bestrijden. Er wordt met meerdere brandweereenheden geblust.

Uit de krant

Uit de krant