Rood weeskind, een bijzondere nachtvlinder. (Foto: PR)
Rood weeskind, een bijzondere nachtvlinder. (Foto: PR)

Vrijdag 15 september Nationale Nachtvlindernacht bij Rotta!

Actueel 376 keer gelezen

Bergschenhoek - In het weekend van 15 en 16 september 2023 wordt door de vlinderstichting de Nationale Nachtvlindernacht georganiseerd. 

Door heel Nederland worden dit weekend allerlei activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met de wondere wereld van de nachtvlinders. achtvlinders of motten zijn een grote groep vlinders die overeenkomsten in gedrag vertonen en op wezenlijke punten anders zijn dan de vlinders die we overdag zien, bijvoorbeeld in antennevormen. 

Lokken
Ook bij Rotta wordt er dit jaar weer een nachtvlinderavond georganiseerd. Op die manier kan iedereen die dat wil, ontdekken wat er allemaal te beleven valt rondom nachtvlinders. We zullen op verschillende manieren nachtvlinders lokken, zodat we ze daarna kunnen bewonderen. Het zal je verbazen hoe mooi nachtvlinders kunnen zijn!

Trefpunt
We nodigen je graag uit om op vrijdag 15 september langs te komen bij de Nationale Nachtvlindernacht. Vanaf 20:30 uur hebben we inloop en om 21:00 uur starten we. We zullen dit doen op het Trefpunt, Hoeksekade 164 in Bergschenhoek. Mocht u vragen hebben, dan kunt u die stellen via m_h_boskma@hotmail.com.

Uit de krant

Uit de krant