Theo: 'Ik heb het volste vertrouwen dat wat ik heb opgebouwd in goede handen zal zijn.' (Foto: PR)
Theo: 'Ik heb het volste vertrouwen dat wat ik heb opgebouwd in goede handen zal zijn.' (Foto: PR)

VVD’er Theo van Son vertrekt naar Brabant

Actueel 486 keer gelezen

Lansingerland - Na zich een half decennium te hebben ingezet voor de VVD Lansingerland, is Theo klaar voor een nieuw avontuur. Hij verlaat Berkel en Rodenrijs om een nieuw hoofdstuk te beginnen in Drunen (Brabant)

De VVD-fractie en het bestuur gaan hem heel erg missen, maar zijn blij voor Theo en wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe woonplaats. Fractievoorzitter Matthijs Machielse: “Drunen mag zich gelukkig prijzen met zo’n actieve en betrokken inwoner. Ik wil Theo namens het bestuur en de fractie bedanken voor zijn inzet, kennis en kunde voor de Lansingerlandse VVD en de lokale gemeenschap.” Theo woonde 17 jaar lang met zijn vrouw en kinderen in het hart van Berkel en Rodenrijs. Als politieagent voelde hij zich thuis bij de “law and order”-partij die de VVD is. Zijn inzet zat vooral in het bestrijden van onrecht en hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. “Als politieman heb ik geleerd waakzaam en dienstbaar te zijn. Naast mijn baan als communicatieadviseur was ik op zoek naar een manier om directer iets te kunnen betekenen voor de veiligheid en de dienstverlening van Lansingerland.” Theo’s interesse in de politiek begon toen hij vijf jaar geleden tijdens een lunch op zijn werk bij de politie in gesprek raakte met Nathalie van Bakel, die als raadslid veiligheid in haar portefeuille had. Hier ontdekte hij hoe hij via de politiek kon bijdragen aan het verbeteren van Lansingerland. Nadat hij zich verkiesbaar had gesteld, werd Theo lid van de Commissie Algemeen Bestuur van de gemeenteraad: “Mijn eerste inbreng was de oproep aan het gemeentebestuur om de lange tijd die nodig is voor het aanvragen van identiteitsbewijzen te verkorten. Dat gaat nu een stuk sneller! Op het gebied van veiligheid heb ik mijn kennis en ervaring ingebracht bij onderwerpen zoals aanrijtijden van hulpverleners en cameratoezicht. Daarnaast heb ik een meldpunt voor overlastgevende jongeren opgericht.“

Laatste politieke bijdrage
Tijdens zijn laatste commissievergadering op 7 juni had Theo nog een belangrijke bijdrage aan de discussie over de visie op vitale dorpskernen: “Wat de VVD vooral belangrijk vindt, is de goede bereikbaarheid van deze centra. Dat moet op verschillende manieren kunnen: op de fiets, als mindervalide, met het OV en met de auto. Verder waren er tijdens de commissievergadering steeds meer partijen die roepen dat er betaald parkeren moet komen in Lansingerland. De VVD is er juist trots op dat het tot nu toe is gelukt om het betaald parkeren buiten de deur te houden. In plaats van te investeren in parkeerautomaten vindt de VVD dat er beter gehandhaafd moet worden in de blauwe zones, zodat iedereen zijn auto kwijt kan. Ook op drukke momenten. Als we dit doen, is betaald parkeren nergens voor nodig.” Theo verlaat zijn post met een gerust hart. Nathalie van Bakel zal het overnemen in de commissie, en Christiaan Toussaint zal de campagne- en communicatie taken vanuit de fractie overnemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant